avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Esalonarea datoriilor la bugetul local
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Esalonarea datoriilor la bugetul local

Buna, acum cateva zile am mai pus un topic legat de niste datorii ramase din timpul casatoriei, la primaria unde locuiesc www.avocatnet.ro/content/for... .
La noi in condominiu a mai fost un caz similar cu al meu, si anume a divortat si el. In urma divortului domnul fiind si el titularul contractului la fel ca mine a ramas cu datorii ramase din timpul casatoriei, iar primaria a retinut o parte din acea datorie comuna si fostei sale sotii. Din aceasta cauza am tot facut si eu nenumarate drumuri la primarie, dar nu am reusit sa obtin acelasi tratament, oricate promisiuni mi s-au facut, atat din partea primarului, cat si din partea doamnei consilier juridic.......pentru mine se pare ca “nu a fost posibil dpdv legal”
Din acest motiv eu inca ma mai gasesc printre locatarii acestui bloc, pentru ca am asteptat pana acum sa se faca ceva si in privinta mea, la fel ca in cazul relatat mai sus, dar inafara ca mi s-au strans datoriile si penalitatile, nu am reusit nimic. Daca mi se aducea la cunostinta din timp ca nu este posibila impartirea datoriilor cu fostul sotul ca in cazul divortului vecinului meu, nu se mai ajungea la aceasta situatie, eu as fi plecat cu o datorie mai mica, ca atare mult mai usor de platit. Doresc sa precizez ca din cauza promisiunilor eu am tot asteptat acumuland si penalitati, neplatind datorita faptului ca am asteptat impartirea datoriei si ca in tot acest timp nu am primit nici un fel de notificare sau preaviz din cauza neplatii. Acum ma vad nevoita sa plec, nu am reusit nici macar sa fac in asa fel incat sa platesc macar chiriile de dupa divort, deoarece programul lor nu este actualizat conform noilor proceduri, deci eu nu-mi pot ordona platile. De aceea va rog f frumos sa ma indrumati sa fac o cerere pentru esalonarea datoriilor pe 40 de luni eu fiind acum fara loc de munca, nu as avea cum sa platesc mai mult. Mai ales ca se pare ca nu voi vedea un ban de la fostul meu sot, cum nu prea vad nici pensia alimentara a fetitelor. As dori sa stiu exact cui sa ma adresez, ce temei legal sa invoc, pentru ca asta ar fi ultima mea sansa sa ies cu fata curata..
Si as mai dori sa stiu daca se percep dobanzi pentru asta... Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
Naty_Iris, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 21:54, 26 August 2013
Pana la urma este vorba despre datorii si penalitati la a sociatia de proprietari sau despre chirie ?
Daca aveti acumulate sume cu titlu de restante la asociatia de proprietari,aveti posibilitatea sa incheiati angajament de plata
Am un contract de inchiriere ANL
Negociati cu primaria incheierea unui angajament de plata a restantelor
Trebuie sa faceti o cerere de esalonare la plata care sa cuprinda:
datele de identificare ale dvs: numele si prenumele, adresa;

perioada pentru care solicitati esalonarea la plata exprimata in luni;

suma totala pentru care se solicitati esalonarea la plata si ce reprezinta

motivarea solicitarii acestei esalonari, justificarea starii de dificultate

Potrivit codul de procedura fiscala
[ link extern ]
la cererea temeinic justificata a contribuabililor, organul fiscal competent poate acorda pentru obligatiile fiscale restante, atat inaintea inceperii executarii silite, cat si in timpul efectuarii acesteia, inlesniri la plata, in conditiile legii.
Numai consiliul local poate aproba proiectul de hotarare privind stabilirea procedurii de acordare a inlesnirilor la plata creantelor fiscale locale si beneficiarii acestor inlesniri.


cititi si acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...


Multumesc, exact cu asta am mers chiar azi la primarie, dar doamna consilier juridic mi-a spus ca asta se refera doar la datoriile fiscale, pe cand aste sunt datorii contractuale, sa fie de rea credinta? :-/

Alte discuții în legătură

Esalonarea datoriilor la bugetul local pensiuneaboema pensiuneaboema ce modalitati de esalonare a doatoriilor la bugetul local avem in conditiile in care datoria este de 104.000 lei? (vezi toată discuția)
Impozit RazvanPopa RazvanPopa Va salut, cu respect, si va rog sa ma ajutati sa gasesc cea mai buna solutie, eu neavand cunostinte in domeniu. Bunicii mei, la tara, nu au platit impozit nici ... (vezi toată discuția)
Inlesniri la plata impozitului datorat de persoane fizice ptr bugetul de stat szebeni arthur szebeni arthur buna ziua, in 2007 am castigat la bursa ptr care datorez un impozit de 3600 ron,problema este ca toti banii am investit tot la bursa si acum portofoliul ... (vezi toată discuția)