Buna ziua Am si eu o problema in legatura cu debransarea.La noi in bloc sa hotarat sa ne montam centrale la fiecare apartament,de fapt garsoniera,sa gasit o firma autorizata,sa facut un proiect,am dat jumatate din suma care trebuie sa o dam in total.Muncitorii au venit si s-au apucat sa instaleze tevile in casa.La cei care au termopane au spus ca trebuie montat un detector de gaze.Pe contract scrie ca costa 220 plus 50ron montatul,acum zic ca costa 380 ron,si ca nu se apuca de montat tevile pana nu dam cei 380 ron.Am dat banii si am cerut chitanta cum era firesc,dar ei au spus ca administratorul de la bloc da chitanta.Administratorul mi-a spus ca el nu poate sa dea chitanta,si ca nu e treaba lui.Nedumerirea mea este cu acesti bani.Nu cumva e vorba de o inselatorie/ De ce nu se da chitanta pentru acesti bani/ Va rog sa-mi dati un ajutor daca puteti. Multumesc frumos.
La negru se lucreaza, e cert. Nu e primul caz si nu va fi ultimul, dar nu toti au nervi suficient de tari pt a se certa cu... toata lumea. Cei mai multi dau banii fara comentarii, sa scape mai repede de "balamuc”.
Daca, totusi, doriti sa obtineti chitanta ii spuneti reprezentantului firmei respective ca veti sesiza Garda Financiara... Mai mult decat sigur va vor spune atunci ca, de fapt, nu se da chitanta deoarece intra in "lucrare” si detectorul va figura pe deviz si factura (sau numai pe factura totala...) – sperand ca pana va veni timpul sa vedeti factura veti uita de banii dati fara chitanta. Ar fi bine sa adunati toate actele referitoare la aceasta lucrare (daca se face la nivel de asociatie sa cereti cate o copie dupa fiecare document), sa verificati daca firma e autorizata s.a., sa nu aveti surpriza ca la revizia obligatorie la doi ani sa se constate ca ceva nu e in regula...
Oricum, detectorul de gaz chiar e obligatoriu in cazul apartamentelor inchise ermetic, si nu numai, in unele cazuri.