Buna seara. Am inaintat un divort cu acordul partilor, pe data de 30 mai avand termen. Si din motive intemeiate, consideram noi ( mama sotiei internata in urma unui accident vascular cerebral ) si nu putea veni din provincie la acea data, pe 27 mai a mers personal si a depus o cerere prin care solicita un nou termen explicand situatia. Am verificat pe site-ul judecatoriei si din acea zi s-a operat modificarea inregistrandu-se la dosar cererea de acordare a unui nou termen.
Solutia data pe 30 mai a fost :
In temeiul disp.art. 242 alin. 1 pct. 2 C.pr.civ. suspenda judecarea cauzei pentru lipsa nejustificată a părţilor. Cu recurs pe toată durata suspendarii. Pronunţata în şedinţa publică azi,30.05.2013.
Intrebarea rugamine este ce putem face acum ?
Nu dorim sa o luam de la capat pentru singurul motiv ca avem un copil minor care a trebuit sa mearga la Autoritatea tutelara si sa fie supus procedurilor care l-au afectat si nu vrem sa mai treaca inca odata prin aceasta experienta neplacuta pentru el.
Si in cazul in care printr-un recurs putem sa revenim la proces fara a mai fi audiat copilul, pot doar eu sa fac cererea de recurs in numele ambilor sau trebuie sa ne prezentam iar impreuna ? Multumesc
Nu formulati recurs impotriva Incheierii de supendare , ci formulati cerere de repunere pe rol a cauzei si anexati acesteia o taxa de timbru in cuantum de 1/2 din cea depusa initial.
In acest mod cauza va fi repusa pe rol si veti putea continua judecata actiunii de divort din stadiul in care aceasta a fost suspendata
In privinta anchetei psihosociale daca aceasta a fost deja efectuata, ea va ramane castigata cauzei, respectiv nu se va mai proceda la efectuarea unei alte anchete.
Divort cu repetir
mmirela_m
care e procedura legala pt a incheia acest proces???
,, daca am terminat un proces de divort in 2006 cu o hotarare irevocabila prin care mi-am redobandit ... (vezi toată discuția)