avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cauzã suspendatã potrivit art. 242, alin. (1), pct. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cauzã suspendatã potrivit art. 242, alin. (1), pct. 2 Cod procedurã civilã

Buna seara. Am inaintat un divort cu acordul partilor, pe data de 30 mai avand termen. Si din motive intemeiate, consideram noi ( mama sotiei internata in urma unui accident vascular cerebral ) si nu putea veni din provincie la acea data, pe 27 mai a mers personal si a depus o cerere prin care solicita un nou termen explicand situatia. Am verificat pe site-ul judecatoriei si din acea zi s-a operat modificarea inregistrandu-se la dosar cererea de acordare a unui nou termen.
Solutia data pe 30 mai a fost :
In temeiul disp.art. 242 alin. 1 pct. 2 C.pr.civ. suspenda judecarea cauzei pentru lipsa nejustificată a părţilor. Cu recurs pe toată durata suspendarii. Pronunţata în şedinţa publică azi,30.05.2013.
Intrebarea rugamine este ce putem face acum ?
Nu dorim sa o luam de la capat pentru singurul motiv ca avem un copil minor care a trebuit sa mearga la Autoritatea tutelara si sa fie supus procedurilor care l-au afectat si nu vrem sa mai treaca inca odata prin aceasta experienta neplacuta pentru el.
Si in cazul in care printr-un recurs putem sa revenim la proces fara a mai fi audiat copilul, pot doar eu sa fac cererea de recurs in numele ambilor sau trebuie sa ne prezentam iar impreuna ? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2013
biulian, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu formulati recurs impotriva Incheierii de supendare , ci formulati cerere de repunere pe rol a cauzei si anexati acesteia o taxa de timbru in cuantum de 1/2 din cea depusa initial.
In acest mod cauza va fi repusa pe rol si veti putea continua judecata actiunii de divort din stadiul in care aceasta a fost suspendata
In privinta anchetei psihosociale daca aceasta a fost deja efectuata, ea va ramane castigata cauzei, respectiv nu se va mai proceda la efectuarea unei alte anchete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa stiu cum sa fac recurs arhip_bogdan2002 arhip_bogdan2002 Buna ziua. As vrea sa stiu cum sa fac recurs. In prima instanta am cerut judecarea in lipsa unde am explicat ca eu sunt o persoana cu handicap, ... (vezi toată discuția)
Cu drept de recurs cât timp durează suspendarea ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Recent, în Dosarul în care fratele tatălui meu este reclamant împreună cu alți 2 frați, într-un proces de moștenire, instanța a ... (vezi toată discuția)
Divort cu repetir mmirela_m mmirela_m care e procedura legala pt a incheia acest proces??? ,, daca am terminat un proces de divort in 2006 cu o hotarare irevocabila prin care mi-am redobandit ... (vezi toată discuția)