avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Convorbirile telefonice proprii - proba in divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Convorbirile telefonice proprii - proba in divort

Tatal meu se afla in relatii proaste cu mama si intentioneaza sa introduca divort. Ea discuta cu rudele in termeni foarte buni despre el, dar la telefon ii adreseaza injurii, il ameninta si ii adreseaza cuvinte jignitoare. Tatal meu si-a inregistrat aceste convorbiri pe telefonul mobil cu care a vorbit. Le poate folosi in instanta?
Cel mai recent răspuns: Dan Mihai , utilizator 18:54, 19 Noiembrie 2017
mariaioanacampioana a scris:

Eu ce sa inteleg? Le poate folosi?

Are dreptul de a uza de ele instanta apreciind daca sunt pertinente, concludente si utile in vederea aflarii adevarului si a justei solutionari a acesteia.

Se poate invoca prin avocat si modul ilegal in care au fost obtinute daca cumva exista probleme cu privire la modul in care au fost obtinute.

Ceea ce ar fi util de inteles pentru dvs. ar fi faptul ca instantele de dreptul familiei vor sa ii divorteze pe oameni fara sa le doara capul, fara astfel de probe...Aceste instante vor proba cu martori si ca sotii sa isi recunoasca greselile sau sa fie de acord cu divortul.
Din aceste motive instanta ar putea sa aiba o atitudine imprevizibila...fata de astfel de probe...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
potrivit noului cod de procedura astfel de probe sunt admisibile, atentie foarte mare daca sunt precizate si solicitate in actiunea de chemare in judecata. Partea adversa le poate contesta si evident se poate solicita si o expertiza pt ele. Atat timp cat aceste probe sunt pertinente concludente si utile cauzei si conduc catre aflarea adevarului, sunt bine venite. Pe langa aceste probe se vor mai administra si alte probe, judecatorul putand sa-si faca o idea cu privire la situatia de fapt dupa administrarea tuturor acestor probe.Sfatul meu inainte sa se demareze actiunea consulta un avocat.
Bravo raspuns de nota 10

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sms-uri si mailuri admise ca proba la divort? sorina_g sorina_g Buna ziua, Ma numesc S.G. si sunt o “fericita” doamna, traducator PFA – deci stiu intr-o masura relativ de nivel mediu cam ce si cum implica ... (vezi toată discuția)
Infidelitatea sotiei UN OM UN OM Tot in legatura cu articolele postate,in cazul acestui divort ,sotul nu mai este de acord sa divortam de comun acord ,doreste sa fie din cauza infidelitatii ... (vezi toată discuția)
Sunt luate in considerare probele audio video?in dosar penal gancuta gancuta am niste inregistrari audio video am auzit ca de la 1 luna aceasta sunt luate in considerare sun facute fara nicio aprobare dar sunt utile cauzei parerea mea ... (vezi toată discuția)