avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare

Buna ziua,

In anul 2001 socrii mei ne-au facut act de vanzare cumparare proprietate sotul meu fiind unicul copil. Anul acesta soacra mea a murit iar pe socrul meu de 73 de ani la imbrobodit o tiganca si vrea sa se insoare cu ea. Noi gandind ca are intenti ascunse ncicidecum ca e o femeie cinstita mai ales ca este si mult mai tanara decat el nu prea suntem de acor cu aceasta legatura. Dar nu ne putem intelege cu el si zice ca anuleaza contractul de vanzare cumparare pe care l-a facut cu noi ca se insoara cu ea si ca ii trece ei toata mostenirea. E posibil acest lucru? Poate anula un contract de vanzare cumparare acum dupa ce soacra mea a decedat si dupa atatia ani?
Nu-l poate anula dacă a fost valabil încheiat. Iar desfiinţarea acestui contract ar putea-o obţine doar dacă va face dovada faptului că nu vă îndepliniţi obligaţia de întreţinere, care subzistă, chiar dacă soacra dvs.a decedat. Dvs. aveţi în continuare obligaţia de întreţinere , iar refuzul întreţinerii de către socrul dvs. nu este o cauză de ,,stricare,, a actului,,, ci doar dacă dvs. aţi refuza să îi acordaţi întreţinere.
Am inteles ca ati incheiat un contract de vanzare-cumparare si nu un contract de intretinere. La contractul de vanzare-cumparare se pune problema daca puteti face dovada ca ati platit pretul, fiind vorba de o vanzare-cumparare intre rude.
I-am platit pretul cu banii de pe apartamentul mamei mele care decedase cu cativa ani in urma. Cum sa dovedesc acest lucru daca nu exista o chitanta intre noi? Au trecut atatia ani de atunci. Daca aveau ceva de contestat nu trebuia intr-un termen anume si nu trebuia ca acst lucru sa il faca cu soacra mea deoarece amundoi erau vanzarori? Cum poate el anula un contract daca cealalta persoana a decedat? Pe terenul care ni l-au vandut am construit doua case una in care locium noi si una in care locuieste socrul meu( unde a locuit impreuna cu soacra mea pana anul acesta). Cum poate el acum sa anuleze acel contract si sa intre in posesia bunurilor investite de noi? Si cum poate femeia cu care vrea sa se insare sa beneficieze de toate bunurile noastre ? Iar unucul lui copil sa piarda tot? Ma gandesc ca daca nu locuiam impreuna cu el aceea femeie i-ar fi vandut casa si socrul meu ar fi ramas pe drumuri.
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2013
MArusca Steli, Contabil
Doamna stati linistita, in aceste conditii contractul de vanzare cumparare este de neatins. Nu poate face nimic. .
@MonicaHanganu... n-asi zice ca este chiar de neatins. Exista posibilitati prin care poate fi atacata vanzarea. Cumparatorul are obligatia principala de a plati pretul stipulat in contract. Daca nu se poate face dovada platii, vanzatorul are la dispozitie un termen de 3 ani in care poate sa ceara efectuarea platii. Cred ca ar fi corect sa se intrebe totusi d-na Marusca daca au trecut cei 3 ani de la incheierea contractului...

Alte discuții în legătură

Act de vinzare-cumparare ContSters96930 ContSters96930 Doresc sa stiu daca verisoarei mele ii poate strica actul de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere ,soacra impreuna cu sotul verisoarei,socrul a ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare-cumparare imobil cu clauza de intretinere, in conditiile in care vanzatorii au renuntat ulterior la clauza, iar imobilul este ipotecat Mimi74 Mimi74 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu opinia dvs calificata in urmatoarea situatie: - cu zece ani in urma, socrii au vandut fiicei si ginerelui un imobil, cu ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar intre mama si fiica. Corinaa08 Corinaa08 Intrebare si ajutor : Eu impreuna cu sotul meu ,vrem sa cumparam o casa proprietatea soacrei mele proprietate capatata in urma unui partaj voluntar incheiat la ... (vezi toată discuția)