avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Schimbare domiciliu traducator autorizat
Discuție deschisă în Traduceri

Schimbare domiciliu traducator autorizat

Sunt traducator autorizat de catre MJ din 2007, de curand schimbandu-mi domiciliul din provincie in Bucuresti. Pe langa inregistrarea la Tribunalul Bucuresti mai sunt de indeplinit si alte formalitati? Trebuie sa instiintez Tribunalul la care eram inregistrata anterior despre schimbarea domiciliului?

De asemenea CIF-ul este eliberat de catre Administratia finantelor publice de la domiciliul anterior, pe adresa anterioara. Trebuie eliberat un nou CIF de catre Admnistratia Financiara a sectorului in raza caruia am acum domiciliul? Cum trebuie procedat in acest caz?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 13:41, 3 Iunie 2013
Pentru ca transferul Dvs., ca traducator autorizat dintr-un oras in altul sa fie oficial in relatia cu autoritatile trebuie sa faceti urmatoarele demersuri:

1. Conform legii 178/1997, trebuie sa comunicati schimbarea domiciliului atat Ministerului de Justitie cat si Tribunalului in a carui evidenta ati fost inregistrata inca de la inceputul activitatii, in termen de 60 de zile de la data la care a avut loc modificarea.
3. De asemenea, în cazul în care interpreţii şi traducătorii îşi schimbă numele, domiciliul, reşedinţa sau numărul de telefon, au obligaţia să aducă la cunoştinţă această situaţie, în termen de 60 de zile de la data modificării, Ministerului Justiţiei şi tribunalului unde sunt luaţi în evidenţă.


2. Inregistrarea la Tribunalul Bucuresti: o cerere si actele initiale de inregistrare+copiii, la care anexati si comunicarea referitoare la schimbarea domiciliului facuta Ministerului de Justitie si Tribunalului cf. pct. 1.

3. In relatia cu Adm. Finaniciara, ar trebui sa completati si sa depuneti la biroul de care apartineti cu noul domiciliu, formularul 070 (in 2 exemplare), bifand pct. 2, "Declaratie de mentiuni", la care anexati contract de inchiriere/comodat pentru spatiul in care locuiti/desfasurati activitatea, copie buletin si orice alt document emis de Ad. Financiara din localitatea de unde ati plecat. Contractul se va depune original + copie si dupa confruntare vi se remite ex. original. In linkul de mai jos regasiti formularul 070 cu instructiuni de completare.
[ link extern ]
L.C.
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducãtor autorizat - înregistrare tardivã la tribunal paulapopescu paulapopescu Buna ziua. Sunt traducator autorizat din 2003 si nu sunt inregistrata la niciun tribunal, la data respectiva, dupa cat stiu eu, nu era necesar. Stiti cumva ... (vezi toată discuția)
Pfa cursuri, meditatii. autorizatie traducator mj. CGL CGL Buna ziua, As dori sa stiu care e calea de urmat pentru urmatoarea situatie: - am autorizatie de la Min. Justitiei ca traducator autorizat -doresc sa ... (vezi toată discuția)
Traducãtor autorizat înregistrat la onrc sau la administraþia financiarã? manuela_rbru manuela_rbru Buna ziua Sunt absolventa de litere (franceza engleza ) si din 2002 sunt traducator autorizat de Ministerul Justitiei . Gandindu- ma in ultimul timp ca e ... (vezi toată discuția)