avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu, contract de munca, drept de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu, contract de munca, drept de munca

Buna ziua.
Am lucrat o luna si jumatate la un baiat care ar avea deschisa o firma de curatenie. Lucrul consta in a face curatenie in 6 scari de bloc. Un prieten comun, de-al meu si respectiv de-al baiatului care are firma de curatenie m-a chemat de fapt cu el la lucru. El lucra de cateva luni inaintea mea. Cei doi s-au "certat" si prietenul comun nu a mai vrut sa lucreze pentru acesta. Respectivul baiat cu firma de curatenie m-a sunat sa-mi zica ca celalalt a renuntat si sa ma intrebe daca vreau sa fac eu curatenie si in locul celuilalt. Nu am fost de acord pentru ca a scazut "salariul" aproape la jumatate. Cand s-a intamplat asta era aproximativ jumatatea lunii aprilie. El incasa doar la sfarsitul lunii si noi primeam banii la inceputul fiecarei luni. Mi-a spus ca sa stau linistit ca o sa ne dea banii aia pe jumatate de luna pentru care am mai lucrat. L-am crezut! Inca nu am vazut banii aia!. M-am intalnit cu el din intamplare pe strada si i-am cerut banii. Mi-a spus sa-i cer celui cu care s-a certat si care m-a chemat de fapt pe mine la lucru. (Nici lui nu i-a dat banii pe jumatatea aia de luna). Nu am avut nici un fel de contract cu el. Nu sunt multi bani. De fapt e o suna modesta. Dar nu vreau sa ma considere chiar atat de fraier. Am muncit pentru banii aia si corect ar fi sa ne dea ce ne datoreaza.
Intrebarea este: Daca pot sa obtin cumva banii aia pe cale legala? (Din cate am inteles de la celalalt, baiatul cu firma nu este in regula si nu i-ar strica un control)
Am mai auzit ca scrie in legea locuintei sau in alta lege (am cautat pe internet, dar nu am gasit), ca daca un locatar doreste sa faca curatenie in scara in care locuieste si el, poate sa obtina acest drept, sa fie platit de ceilalti locatari si sa plateasca ceva impozit dupa venitul ala? Se poate face o cerere pentru asta catre presedintele de bloc sau administratorul asociatiei?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 3 Iunie 2013
Ati avut incheiat un c.i.m. cu acea fiirma de curatenie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Miros insuportabil tobogan ghena de gunoi Gabby26 Gabby26 Salutare! Am un birou intr-un apartament proprietate personala intr-un bloc dotat cu tobogan pentru gunoi. Apartamentul este la etajul 1 in apropierea ... (vezi toată discuția)
Boxa la subsolul blocului gerhardt gerhardt Buna ziua. Stau intr-un bloc 10 etaje cu 3 scari. Suntem asociatie de proprietari. Scariile vor sa se separe juridic si financiar. Nu s-a facut asa ceva. ... (vezi toată discuția)
Mizerie in subsolul blocului agsimona agsimona Buna ziua. In subsolul blocului este mizerie si un miros groaznic. A fost instiintat administratorul si seful de scara dar acestia nu fac nimic. ... (vezi toată discuția)