Buna ziua. Pot semna un Contract pentru un apartament dintr-un complex nou daca dezvoltatorul mi-a pus la dispozitie un certificat fiscal pe cladire si nu pe apartament?Notarul cu care trebuie sa semnez nu este de acord sa autentifice actul cu acest fiscal.
Dezvoltatorul, in calitate de proprietar, trebuie sa va prezinte un certificat fiscal in care sa fie mentionat apartamentul in sine, nu condominiul (blocul pe de-a intregul). Este de inteles de ce notarul nu autentifica actul cu acel certificat fiscal, pentru ca obiectul contractului il reprezinta apartamentul si nu blocul in sine.
Daca blocul este impartit cadastral pe apartamente (adica dezmembrat), in mod normal ar trebui ca proprietarul sa poata prezenta certificat fiscal pe apartament. S-au mai intalnit cazuri in care certificatul era emis pentru apartamentele 1, 2, x, y, z (acelasi certificat pentru mai multe apartamente). Consider ca nu este o eroare in sine, atat timp cat are certificat pe intregul bloc, se intelege de la sine ca nu are datorii pe o parte din blocul respectiv, adica apartamentul.
Pe scurt, nu e nicio tragedie daca are pe tot blocul, Codul Fiscal solicita acest document la instrainari pentru a se verifica faptul ca nu sunt datorii la plata impozitului. Scopul este atins in situatia expusa de dvs.
Dupa finalizarea actelor va veti deschide rol fiscal separat, aveti obligatia sa va inregistrati ca noul proprietar la Directia Taxe si Impozite Locale in 30 zile de la semnarea contractului de vanzare.
Dezmembrare teren
GAGIU1982
Buna ziua, am un teren de 1000mp (20 * 50). Am facut dezmembrarea la el in 2 parti egale de cate 10 * 50, in speranta ca voi vinde o jumatate.
Am luat de la ... (vezi toată discuția)