avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cost expertiza
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cost expertiza

am un dosar penal de delapidare suma recunoscuta de mine este de trei ori mai mic decit sa constatat de catre expert la prima expertiza iar la 2 expertiza sa constatat cu 120 000 lei mai putin comisarul care investigeaza cazul pune presiuni sa recunosc aceasta suma el afirmind sa ma bucur ca a scazut prejudici si acesta datorita procurorului de caz care avea dubi la suma care am recunoscuto si suma expertului care era identic cu cel cerut de firma.In acest caz in care expertul scade dela o expertiza la alta 120 000 lei pot cere si o a 3 expertiza? cit ma coasta o expertiza ? daca expertiza mea este cea corecta pot aduce acuzatii expertului si daune pentru ca una e sa fii judecat la o valoare si alta daca suma este de 3 ori mai mica.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:22, 4 Iunie 2013
Onorariul pentru expertiza se va stabili de catre procurorul de caz. Ma indoiesc insa ca va va admite o a III-a expertiza.Merita totusi sa cereti.Cat priveste "acuzatiile" pe care vreti sa le aduceti expertului...hmmm...daca aveti dubii privind profesionalismul si verticalitatea d-nului expert puteti formula plangere penala impotriva sa doar ca trebuie sa aveti dovezi clare asupra a ceea ce afirmati.
succes.
av.M.Hornea
1) Nu este limitat numarul de expertize, depinde de ce incuviinteaza judecatorul, dar cererea trebuie sa fie motivata (avocateste). Daca va duceti dvoastra si spuneti "mai vreau una", aveti mari sanse sa nu vi se aprobe.
2) Onorariul este stabilit de catre judecator si se numeste onorariu provizoriu, apoi expertul in functie de volumul de munca mai cere motivat o suma peste suma stabilita de judecator. Apoi judecatorul aproba sau nu suma ceruta!
3) Sa aduceti dvoastra acuzatii expertului sau sa ii cereti daune? Nu! In nici un caz! Luati-va gandul de la asa ceva! De cerut puteti cere orice, dar de primit ...nu prea.

Cine a cerut a doua expertiza?
procurorul de caz
Puteati sa fi cerut un expert parte la acea expertiza, platit de dvoastra, care sa va fi reprezentat interesele dvoastra (mai bine spus, se asigura ca primul expert este impartial).
Da, puteti cere (repet, motivat) o contraexpertiza la a II-a.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate sti ce tarif /experti va trebui platit ? se poate afla care sunt tarifele de expertize ? - pentru a se cere bani la bugetul /2018 ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Intr-un proces care se judeca la Judecatorie s-a pus problema efectuarii unor expertize a unor bunuri culturale. Este vorba de o ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila in dosar penal aledical aledical Buna seara daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns . Sint cercetat intr-un dosar penal pentru delapidare pe care am recunoscuto [ autodenuti] firma a depus la ... (vezi toată discuția)
Ajutor. expertul evaluator care nu tine seama de lege Sergiu92 Sergiu92 Buna ziua. Intampin o problema in care va rog sa ma ajutati: A avut loc expertiza imobiliara in vederea partajului. Urmatorul termen de infatisare este in ... (vezi toată discuția)