avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pierdut recurs recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pierdut recurs recuperare taxa auto

Buna ziua!
Ieri am avut recursul pentru recuperarea taxei de prima inmatriculare si l-am pierdut.Procesul a fost castigat inca de anul trecut insa finantele si mediul au facut recurs. Nu pot sa-mi dau seama ce s-a intamplat deoarece avocatul nu s-a prezentat si nu pot avea o discutie cu el nici azi...nu raspunde la tel.Solutia se prezinta astfel:
Tip solutie: Modifică sentinţa
Solutia pe scurt: Admis recursul pârâtei.Modificat în tot sentinţa. Respins cererea de revizuire ca tardivă.
Document: Hotarâre 6204/2013 04.06.2013
Mai pot face ceva? Unde ma mai pot adresa? Sunt 7000 lei de recuperat si nu i-as lasa asa. Multumesc!
Nu mai aveti ce recupera, ati pierdut irevocabil.
de facut nu mai poti face nimic. bani i-ai platit si ramai cu ei platiti. ca sa in traduc sentinta, cererea ta a fost respinsa ca fiind introdusa dupa termenul in care aveai voie sa-o faci.
Nu mai pot apela la nici o instanta nationala?

Curios este ca un prieten si-a inmatriculat masina in aceasi zi cu a mea, a platit aproximativ aceasi taxa, am deschis proces in acelasi timp si el a castigat....
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Ati pierdut recursul , sau revizuirea? Formulati plangere CEDO in 6 luni de la solutia din recurs.Romania a fost deja condamnată pt .solutii diferite in cazuri identice .
Sa va explic mai pe larg....Am platit taxa in august 2008...am deschis proces in 2010(iunie) pe care l-am pierdut in 02.11.2010. Am dat dosarul unui alt avocat in ianuarie 2011 pe care l-a tinut la dulap pana in 05.06.2012(ne-a mintit in tot timpul asta ca dosarul e depus, ca avem termen, ca o sa-l castigam sigur...).In 20 septembrie 2012 am avut procesul pe care l-am castigat (Solutia pe scurt: admis acţiunea)...a urmat recursul facut de AFP si AFM si in data de 04.06.13 am pierdut(Solutia pe scurt: Admis recursul pârâtei.Modificat în tot sentinţa. Respins cererea de revizuire ca tardivă.).
Nu mai inteleg nimic...daca se mai poate o sa fac plangere la CEDO. Multumesc tare mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curtea de apel cluj admite recurs dgfp maramures, ce-i de facut gabi_bm gabi_bm Buna Am inmatriculat o masina in 2009 platind taxa de prima inmatriculare(mediu), in 2013 am contactat un avocat in vederea recuperarii taxei. La ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare - am pierdut irevocabil, ce cai de atac mai am? adirta adirta buna ziua,am cistigat un proces de recuperare,iar finantele si mediu mi-au facut recurs,recursul finantelor a fost admis iar cel al mediului respins( deci in ... (vezi toată discuția)
Revizuire - recurs instanta competenta asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti intr-un proces legat de o hotarare care sa tina loc de act autentic . -Proces deschis la judecatoria orasului F ... (vezi toată discuția)