Buna ziua.
Permiteti-mi sa va prezint urmatoarea situatie:
Bloc construit in 2007. De catre domnii X, Y si Z.
Presedinte ales prin hotarare judecatoreasca, domnul X.
Un vicepresedinte ales la una din primele sedinte de bloc, domnul Y.
Un alt vicepresedinte, domnul D., sa spunem, cumparator si proprietar de buna credinta.
Domnul X - are chiriasi. Si niste restante, acumulate cam de vreun an, de pe vremea cand nu avea chiriasi, i s-a stricat apa in casa, n-a stiut, si dupa ce si-a chemat instalator sa-i repare, citez "n-a fost de la mine, nu e vina mea, nu platesc, bagati pierderile celorlalte apartamente".
Domnul Y - locuieste in bloc. Ba, din cand in cand mai vine si tatal lui. Sa-i spunem domnul T. Domnul Y cred ca a platit in 6 ani, vreo 6 intretineri. In rest, restante cu multe zerouri.
Domnul D, de cate ori se intalneste cu Domnul Y il intreaba " de ce nu platesti dom'le intretinerea, nu vezi ca riscam sa ne opreasca aia si aia si aia" si primeste vesnic acelasi raspuns "cand o sa am bani, o sa platesc, vorbiti cu tata, ca el a cumparat apartamentul".
Tot domnul D, de cate ori se intalneste cu Domnul T (tatal domnului Y) si il intreaba "ce facem domnule cu restantele astea", primeste un raspuns de tata ingrijorat "ce sa-i fac, dom'le, pai, nu vedeti ca fi-miu s-apropie de varsta asta si tot iresponsabil este".
Intrebarile mele ar suna cam asa:
- cum dai in judecata un proprietar restantier cand el e prieten, cunostinta, amic, partener de afacere cu presedintele (restantier si el)
- cum dai in judecata presedintele de bloc (ca doar nu si-o semna singur hartia de la asociatie)
- exista vreo alta asociatie, care sa aiba abilitati dincolo de asociatiile de bloc, sa le poata face totusi ceva acestor restantieri nesimtiti?
Cel mai recent răspuns:
mariana60 , utilizator
12:40, 6 Iunie 2013