avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Zi libera pentru controlul medical anual - functionari ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Zi libera pentru controlul medical anual - functionari publici

Ziua libera se acorda dupa efectuarea controlului medical, care dureaza de obicei intre 3 si 5 ore in functie de clinica medicala in care se efectueaza ( deci ziua oricum pierduta pe la cozi si usile cabinetelor medicale) sau ulterior la o data solicitata de functionarul public in speta? Va rog sa specificati si actul normativ in cauza , multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: ggvv , utilizator 11:17, 16 Aprilie 2019
OG 6/2007 prevede :
Art. 24. - În afara concediului de odihnă, funcţionarii publici mai au dreptul, în condiţiile legii, la zile de concediu plătit în cazul următoarelor evenimente familiale deosebite:
a) căsătoria funcţionarului public - 5 zile lucrătoare;
b) naşterea sau căsătoria unui copil - 3 zile lucrătoare;
c) decesul soţiei/soţului funcţionarului public sau al unei rude de până la gradul al III-lea a funcţionarului public ori a soţului/soţiei acestuia, inclusiv - 3 zile lucrătoare;
d) controlul medical anual - o zi lucrătoare.

In speta, ziua se acorda la data efectuarii controlului medical anual.
Referitor la ziua liberă a funcționarului public pt .control med . Pai ori ii liberă ori stai pe la uși la clinica ? Sau îți mai da o zi liberă după control dacă nu eu numesc ziua liberă pentru control schimb de experiența .
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
Funcționarilor x, utilizator
Nu este libera sa stati acasa , ci pentru ca sa va efectuati controlul medical anual.
Eu sensul de zi liberă cum este menționat in lege eu il înțeleg fără sa fie condiționat într-un fel ,legiuitorul putea sa stipuleze liberul in cauza sa fie consumat in efectuarea analizelor medicale dar nu este condiționat ,,cum vine ii liber da nu ii liber ‘m ex : te prezinți la donat de sânge , Primești o adeverința cu care ai o zi de medical pe care o înmânez angajatorului aici esti condiționat . Va multumesc !

Cornel Vasile a scris:

Nu este libera sa stati acasa , ci pentru ca sa va efectuati controlul medical anual.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In lege scrie clar, controlul medical anual - o zi lucrătoare., asadar, ziua este acordata pentru controlul medical anual ...

Alte discuții în legătură

O zi libera pentru analize medicale klein andreea klein andreea Buna ziua. As avea o intrebare:inainte de anul 2008, an in care au fost obligatorii analizele, se acorda o zi libera pt.analize.Mai este valabil? Se tine cont ... (vezi toată discuția)
Zile libere salariati bordei bordei va rog sa ma indrumati - daca este prevazut i n vreo lege acordarea unei zile libere pentru efectuarea analizelor medicale anuale. (vezi toată discuția)
Concediu suplimentar handicap luminitahulea@yahoo.com luminitahulea@yahoo.com Buna ziua. Conform CCMI, beneficiez de 25 zile concediu de odihna, 6 zile concediu suplimentar pentru handicap. În 2018, după decesul tatălui meu, am avut 6 ... (vezi toată discuția)