@Aurel Calauz,
In primul rand va multumesc pentru ca ati avut rabdarea sa imi dati un raspuns !
1. Lucrarea a fost achitata integral, fara probleme , la vremea respectiva , de catre asociatia de proprietari.
2. Pe terasa blocului exista doar doua cai de acces si acestea sunt incuiate tot timpul (cheile sunt la reprezentantii asociatiei).
3. M-am gandit sa ma indrept impotriva executantului deoarece pe timpul a 1 an si 2 luni a efectuat 6 lucrari de reparatie in garantie (in aceeasi zona a acoperisului) si de fiecare data
fara succes (adica la prima zapada/ploaie ...apareau din nou infiltratii) .
4. M-ar fi interesat si daca faptul ca nu a intocmit Proces Verbal de efectuare si de receptie a lucrarilor de reparatie in garantie, la niciuna din cele 6 reparatii, poate fi ridicat ca fiind o problema... In plus intocmirea acelor Procese Verbale(daca ar fi fost intocmite) afectau cu ceva garantia initiala (adica curgea un nou termen de garantie - se prelungea) ???
"Cu ce ma poate afecta lipsa respectivelor procese verbale de reparatie ? Daca in contract nu sunt prevazute alte clauze referitoare la garantie, in cazul unei reparatii curge un nou termen de garantie? Daca DA, care este cadrul legal si cu cat se prelungeste garantia?"
Nu doresc sa repar eu, din 2 motive...
Primul este acela ca nu dispun momentan de venituri care sa imi permita acest lucru, iar credite nu am facut si nu voi face vreodata !!!
Al2lea este acela ca dumneavoastra m-ati sfatuit tipic in spirit romanesc . :)
No offence ! Adica :
"Lasa hotu'/teparul sa scape nepedepsit si netras la raspundere si pune mana si repara-ti singur prejudiciul ! Deh, nu esti singurul in situatia asta si trebuie sa te impaci cu gandul acesta. "
Daca eu nu iau atitudine si nu caut vinovatul si nu ii cer socoteala(legal) atunci acesta va continua sa faca aacelasi lucru si cu altii ... In plus trebuie sa terminam odata cu superficialitatea lucrului facut de mantuiala si traditia asta tipic romaneasca ! Nu am furat acei bani cheltuiti cu hidroizolatia intiala a acoperisului si nici banii cheltuiti cu zugravitul ! Sunt bani munciti din greu si nu imi convine sa se duca pe apa sambetei...
Daca vrem sa nu mai fim luati drept o tara de hoti si talhari trebuie sa ne urnim si sa facem ceva in privinta asta ! (Sau poate ca eu sunt mult prea cu capul in nori si cred in utopii?!?!)
Multumesc mult pentru ca mi-ati dat un raspuns !
Astept si alte indrumari sau pareri.