avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... HIDROIZOLATIE ACOPERIS. REPARATIA IN GARANTIE ATRAGE ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

HIDROIZOLATIE ACOPERIS. REPARATIA IN GARANTIE ATRAGE PRELUNGIREA GARANTIEI ?

Buna ziua ,

In luna august a anului 2003 , asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a incheiat un contract privind executarea serviciilor de hidroizolatie la acoperisul imobilului. Garantia lucrarii este de 7 ani si curge incepand cu data procesului verbal de receptie finala a lucrarii(27.08.2003). Eu locuiesc la ultimul etaj al imobilului respectiv. Incepand din decembrie 2007 au aparut infiltratii in 2 camere ale apartamentului in care locuiesc. In toamna acelui an tocmai incepusem renovarea apartamentului (apucasem sa zugravesc una din camere) si intrerupsesem pana in primavara. Avariile aparute in camera abia renovata au fost destul de mari si a necesitat o noua lucrare de renovare/zugravire. Am anuntat firma care executase hidroizolatia. Dupa o perioada destul de lunga au venit si au reparat. La numai 2 saptamani dupa asa-zisa reparatie , din nou au aparut infiltratii. I-am chemat din nou(anuntand inclusiv administratorul si presedintele asociatiei de proprietari). Au venit din nou si au zis ca au reparat... Si tot asa de vreo 6 ori pe parcursul a 1 an si doua luni. Eu am fost de buna credinta si am tot zi ca a fost de vina ghinionul si nicidecum incompetenta sau reaua-credinta a executantului. Acum , la ultima ninsoare, am luat hotararea sa depun o reclamtie la OPC si apoi sa ii chem in instanta. Insa tot acum am aflat ca la niciuna dintre reparatii , presedintele si administratorul nu au intocmit procese verbale. Nu detin decat fotografii ale avariilor respective si o singura sesizare scrisa facuta catre administratorul asociatiei de proprietari.(celalte au fost facute oral, telefonic) De fiecare data cand au aparut acele infiltratii administratorul a venit si a luat la cunostinta personal . Garantia principala expira in august 2010. Cu ce ma poate afecta lipsa respectivelor procese verbale de reparatie ? Daca in contract nu sunt prevazute alte clauze referitoare la garantie, in cazul unei reparatii curge un nou termen de garantie? Daca DA, care este cadrul legal si cu cat se prelungeste garantia? Pot reclama la OPC/ANPC executantul lucrarii? Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: mateigeamina , utilizator 13:55, 5 Aprilie 2009
situatia dv. imi aduce aminte de un italian, pe care il stiu , care a fost solicitat sa izoleze o cladire in Buxelles si interesant desi fiul sau era coleg de clasa cu fiica proprietarilor care erau si arabi , deoarece nu a platit costul lucrarii, domnul meu s-a dus si le-a facut o gaurica in izolatie si dupa aceea au avut neplaceri , ceva este in neregula in cazul dv. cum se face ca atat de repede sa nu mai fie izolatia in regula , nu mai sunt alte probleme , trebuie pus in vedere si faptul ca poate cineva vrea sa va faca un rau , interesant situatie, nu prea cred ca ar fi alta solutie decat daca puteti sa demonstrati ca cei responsabili nu au facut reparatia in limita normalului , la alte lucrari ma intreb au patit la fel probabil ca nu au respectat procedura de lucru , materialele care trtebuie , este destul de interesant , si apoi daca nu este vina lor si poate ca altcineva a avut acces pe cladire , nu cred ca puteti sa-i acuzati automat desi se pare ca au fost ca si in cazul mesterului manole , sfatul meu , incercati sa faceti dv. izolatia casi cum a-ti face pt. dv. siin acest fel intelegeti-va cu coproprietarii
@Aurel Calauz,

In primul rand va multumesc pentru ca ati avut rabdarea sa imi dati un raspuns !

1. Lucrarea a fost achitata integral, fara probleme , la vremea respectiva , de catre asociatia de proprietari.

2. Pe terasa blocului exista doar doua cai de acces si acestea sunt incuiate tot timpul (cheile sunt la reprezentantii asociatiei).

3. M-am gandit sa ma indrept impotriva executantului deoarece pe timpul a 1 an si 2 luni a efectuat 6 lucrari de reparatie in garantie (in aceeasi zona a acoperisului) si de fiecare data fara succes (adica la prima zapada/ploaie ...apareau din nou infiltratii) .

4. M-ar fi interesat si daca faptul ca nu a intocmit Proces Verbal de efectuare si de receptie a lucrarilor de reparatie in garantie, la niciuna din cele 6 reparatii, poate fi ridicat ca fiind o problema... In plus intocmirea acelor Procese Verbale(daca ar fi fost intocmite) afectau cu ceva garantia initiala (adica curgea un nou termen de garantie - se prelungea) ???
"Cu ce ma poate afecta lipsa respectivelor procese verbale de reparatie ? Daca in contract nu sunt prevazute alte clauze referitoare la garantie, in cazul unei reparatii curge un nou termen de garantie? Daca DA, care este cadrul legal si cu cat se prelungeste garantia?"

Nu doresc sa repar eu, din 2 motive...
Primul este acela ca nu dispun momentan de venituri care sa imi permita acest lucru, iar credite nu am facut si nu voi face vreodata !!!
Al2lea este acela ca dumneavoastra m-ati sfatuit tipic in spirit romanesc . :) No offence ! Adica : "Lasa hotu'/teparul sa scape nepedepsit si netras la raspundere si pune mana si repara-ti singur prejudiciul ! Deh, nu esti singurul in situatia asta si trebuie sa te impaci cu gandul acesta. "
Daca eu nu iau atitudine si nu caut vinovatul si nu ii cer socoteala(legal) atunci acesta va continua sa faca aacelasi lucru si cu altii ... In plus trebuie sa terminam odata cu superficialitatea lucrului facut de mantuiala si traditia asta tipic romaneasca ! Nu am furat acei bani cheltuiti cu hidroizolatia intiala a acoperisului si nici banii cheltuiti cu zugravitul ! Sunt bani munciti din greu si nu imi convine sa se duca pe apa sambetei...
Daca vrem sa nu mai fim luati drept o tara de hoti si talhari trebuie sa ne urnim si sa facem ceva in privinta asta ! (Sau poate ca eu sunt mult prea cu capul in nori si cred in utopii?!?!)

Multumesc mult pentru ca mi-ati dat un raspuns !
Astept si alte indrumari sau pareri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2009
mateigeamina, utilizator
imi pare cred ca problema tine de civilizatie , si nu vreau sa fiu rautacios eu mi-as pune serioase intrebari cum de am ajuns sa nu tina izolatia si asa de des sa nu fie buna, stiu chiar si probleme cu tabla pe o biserica , si este adevarat nu ma pricep la aceste probleme , s-ar putea sa fie ceva de compozitia materialelor , trebuiue sa va faceti , o socoteala cat mai buna ca sa nu va cheltuiti banii degeaba si sa nu puteti sa-i recuperati , trebuei sa stiti ca de multe ori se poate sa aveti numai satisfactie sufleteasca care este adevarat este importanta , dar sunt persoane care nu ar fi multumite numai sa stie ca au dreptate si fara sa se poata vedea si in realitate , satisfactia materiala dar trebuie cautat la toate cauza si nu sunt pe principiul smecheriei a la roumain , atentie magistratii au nevoie de probe , ei incearca cu sprijinul statului sa identifice problemele si sa vindece la fel ca si cum doresc si medicii , si deoarece probabil est eo cauza privata tine de competenta dv. sa dovediti ca ati fost in totul de buna credinta si adversarul de rea credinta , si inca ceva daca firma care a facut izolatia nu trebia sa lucreze legal si s a aveti toate actele necesare
:(

Exista oare cineva competent pe acest forum care sa poata raspunde nelamuririlor mele anterior enuntate?!? Sau mi-am facut cont degeaba ?
Pana acum incoerenta si exprimarea deficienta a raspunsurilor primite (date doar de dragul conversatiei) nu m-au ajutat cu absolut nimic. #-o
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2009
mateigeamina, utilizator
mateigeamina a scris:

:(

Exista oare cineva competent pe acest forum care sa poata raspunde nelamuririlor mele anterior enuntate?!? Sau mi-am facut cont degeaba ?
Pana acum incoerenta si exprimarea deficienta a raspunsurilor primite (date doar de dragul conversatiei) nu m-au ajutat cu absolut nimic. #-o

CATA LINISTE ...

Alte discuții în legătură

Infitratie apa din exterior in apartamentul de la parter thesys thesys Buna ziua, Va rog o solutie, daca cineva s-a mai confruntat cu aceasta situatie. Avem urmatoarea problema: bloc nou de 4 ani, fara subsol ... (vezi toată discuția)
Solutionare hidroizolatie in garantie Coman_69 Coman_69 Buna ziua, Situatia in care suntem locatarii unei scari dintr-un imobil.Lucrarea pt. hidroizolatie a fost efectuata in anul 2005,luna ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile cu reparatia acoperisului AnamariaPMT AnamariaPMT Buna seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 4 etaje si de curand am achitat lucrarea pentru reparatia hidroizolatiei aferente apartamentului nostru ... (vezi toată discuția)