avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii pentru venitul din contract de mandat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii pentru venitul din contract de mandat

Va rog sa imi spuneti pentru persoanlele angajate pe baza contractului de mandat in cadrul unei asociatii de proprietari ce contributii se platesc si unde se completeaza in declaratia 112 ?
Cel mai recent răspuns: mariana60 , utilizator 13:13, 6 Iunie 2013
Persoanele angajate pe baza de Contract de mandat, Presedinte, Cenzor, membri Comitetului executiv, pot fi remunerati si se incadreaza conform Codului fiscal, la venituri asimilate salariilor. Deci in D112, in Anexa. 1.2 - Asigurati , SECTIUNEA A, la primul punct : 1. Tip asigurat dpdv contract de munca ( alegeti : punctul 4 - Cenzori , membrii consiliului de administratie.) Retinerile sunt urmatoarele : CAS( pensie) asigurat - 10,5 % ; CASS(sanatate) asigurat 5,5%: CAS angajator - 20,8%; CASS angajator - 5,2%; Impozit angajat 16%. ATAT!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia fnuass pentru presedintele si cenzorul asociatiei de proprietari Mitica49 Mitica49 Buna ziua, Neavand specializare in domeniul financiar-contabil, as dori sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: notiunea de \"contributie de asigurari ... (vezi toată discuția)
Impozitare venit presedinte de asociatie IrinaMona IrinaMona Buna ziua. Am o intrebare. O persoana, pensionar, este presedinte la o Asociatie de proprietari in baza unui contract de comodat. Ce se contributii se retin ? ... (vezi toată discuția)
O ultima informatie despre obligatiile fiscale ale asociatilor de proprietari sommyint sommyint In documentarul de mai jos, Directia Generala a Finantelor Publice informeaza contribuabilii - asociatii de proprietari - cu privire la obligatiile fiscale ... (vezi toată discuția)