In urma unor ploi urmate de vant puternic s-a rupt o creanga dintr-un pom si a cazut pe masina mea, spargandu-mi luneta. Am chemat la fata locului un reprezentant al societatii unde sunt asigurat, a constatat paguba,dar mi-a mai cerut o adeverinta de la primarie din care sa rezulte ca in ziua resp. a fost ploaie insotita de vijelie. Am fost la primarie si mi s-a spus ca nu poate sa-mi elibereze o adeverinta, deoarece nu au primit nici o avertizare/atentionare meteo.Se putea elibera o astfel de adeverinta prin simplu fapt ca in ziua respectiva a plouat si a batut vantul (fara sa se stie cantitatea de apa cazuta si intensitatea vantului)?
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa va adresati cu o cerere scrisa atat primariei cat si INMH prin care sa solicitati adeverinta necesara.
INMH va poate da adeverinta din care sa reiasa ce cantitate de apa a cazut in zona si care a fost viteza vantului.
Multa bafta!
av. Gabriel Klein Kiritescu
Functionarul caruia m-am adresat a incercat sa-mi explice(destul de elegant) ca nu are cum sa scrie in adeverinta ca "se confirma ca a vazut si el ca ploua si bate vantul"? Are dreptate ?
Nu mai insistati cu primaria, ati fost sfatuit sa va adresati INMH. [ link extern ]
La adresa de mai sus, cautati centrul regional din zona de acoperire geografica a evenimentului, care va va elibera buletinul orar pentru ziua in care s-a produs fenomenul care a provocat dauna.