avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reintoarcere la locul de munca dupa CCC de 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reintoarcere la locul de munca dupa CCC de 2 ani

Buna ziua,
dupa un CCC de 2 ani va trebui sa ma intorc la locul de munca in luna august insa la art 25 alin.2 lit. a din OUG 111/2010 nu scrie nimic de persoanele care au ales varianta de 2 ani pentru cresterea copilului. Sa inteleg ca nu sunt obligati sa ma reprimeasca? Au fost aduse modificari/actualizari acestei ordonante?

#Art. 25. — .....
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.#
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 6 August 2013
1. Art.25 din OUG 111/2010 s-a modificat si acum arata astfel:

Art. 25
(1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevăzut la art.2 alin. (1), precum și concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.

(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art.7.

(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.


2. Deci exista aceleasi dispozitii legale indiferent pentru ce varianta de CCC ati optat.

3. - Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

4. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

Multumesc frumos
Ce HG a modificat aceasta Ordonanta?
OUG nr.111 din 8 decembrie 2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, de la data intrarii in vigoare, a mai fost modificata si competata prin urmatoarele acte normative :
1 Legea nr.132/2011 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor

2. OUG nr.124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială

3. Legea nr.166/2012 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială

4. Legea nr.187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal
[ link extern ]
multumesc pt ajutor si promptitudine

Alte discuții în legătură

Desfiintare post in ccc-este legala? GABRIELAHUGEANU GABRIELAHUGEANU Buna ziua, as dori sa va intreb daca desfiintareaa postului pe durata concediului de crestere copil este legala, pe motivul restrangerii activitatii? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Drepturi la revenirea din concediu crestere copil gab11 gab11 Buna ziua, As dori sa stiu care sunt drepturile de care pot beneficia la intoarcerea din concediul de ingrijire a copilului. Angajatorul poate dispune ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu crestere copil ?? augustana26 augustana26 buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca o mamica ce se intoarce din ingrijire copil la implinirea varstei de 2 ani poate beneficia de somaj. Multumesc, (vezi toată discuția)