avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Buna seara,

Parintii au decedat : Mai intai,mama,iar apoi tata.
Deoarece tatal s-a bucurat, toata viata,de o ingrijire,un respect si o atentie deosebita din partea noastra( a mea si a sotiei),ne-a lasat un testament,ca,dupa maortea sa,intreaga avere sa ne ramana noua. Tot noi am suportat cheltuielile de mormantare,pentru ambii parinti.
Deoarece,la notar,nu ne-am inteles,am ajuns in instanta.Acum s-a stabilit si expertul evaluator si in constructii.Trebuie sa fim anuntati cand se va deplasa la fata locului.
DAR :
Casa parinteasca are o schita incorecta. Masuratorile sunt bune,pe schita,dar calculul suprafetei este gresit ( cu 10 mp mai mica decat in realitate).Tot gresit a fost inscrisa suprafata casei si a curtii si in cartea funciara.
Am incercat sa iau legatura cu expertul repartizat de judecatorie sa vina pe teren , dar mi-a spus ca nu este voie sa stam de vorba,in particular.
Va intreb : N-ar fi bine ca expertul sa stie ca-i greseala in schita,iar cu ocazia aceasta sa se modifice in CF ?
Sau este mai bine sa lasam lucrurile sa curge de la sine,iar, dupa succesiune,sa chemam un alt expert,sa puna actele in regula , dupa o noua masuratoare ? Sau poate acest lucru ar trebui sa se petreaca pana nu vine expertul judecatoresc , pentru a evalua corect imobilul ?
Ce ma sfatuiti? Care este calea corecta de urmat?
Cu respect , Petrica Leah
Cel mai recent răspuns: Vlad2013 , utilizator 00:12, 7 Iunie 2013
Buna seara
Expertii vor face evaluarile dupa masuratorile sale nu dupa cartea funciara.
Asteptati sa vina la fata locului si solicitati sa se faca masuratori.
in cazul cand nu face masuratori puteti sa formulati obiectiuni si sa aratati instantei cele sustinute mai sus.
Nu e normal sa discutati cu expertul decat in prezenta partii adverse.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multe multumiri !!!!
Ati fost cat se poate de clar.Am inteles si ....m-am linistit !
Noapte buina si linistita !
Cu tot respectul, Petrica Leah

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune Vlad2013 Vlad2013 Buna seara , Am cumparat un teren,de la un cetatean care-l mostenise de la unchiul sau.Acest teren este in aceeasi CF,cu inca doi proprietari. Unul dintre ... (vezi toată discuția)
Cadastru Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, As dori sa adresez o intrebare : Pe cine sa chem in instanta,pentru a mi se face dreptate , in cazul in care ,in CARTEA FUNCIARA a fist ... (vezi toată discuția)
Schita de cadastru gresita Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata , Am descoperit ca schita casei si a curtii este gresita,chiar daca ,la fata locului, au fost reprezentanti ai serviciului de cadastru. ... (vezi toată discuția)