avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Datorii catre CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Datorii catre CASS

Va rog sa ma ajutati in cazul urmator:
pensionar (cu pensia sub 700 lei) in varsta de 78 de ani, decedat la sf anului 2011 si cu alte venituri din peste 20 de contracte de inchiriere asupra unor terenuri in jud Tulcea. In 2012 s-a facut succesiunea catre cei 2 fii. Tot atunci cei de la CASS Tulcea i-au informat pe cei 2 copii (informare neoficiala) ca tatal lor are o datorie catre CASS din 2008-2011 de 22 000 lei si majorari de peste 10 000 lei.
Intrebarea e daca acest pensionar, in cazul lui, ca e decedat, mostenitorii platesc sau nu CASS?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: xyz10092010 , utilizator 12:33, 7 Iunie 2013
Da, prin acceptarea mostenirii, accepti si toate datoriile. Asta e legea.
Da, asa e, mostenitorii preiau si datoriile. Problema e ca nu stiu daca acele datorii ale pensionarului sunt legale din partea CASS-ului? El a platit doar impozit pe profit la finante pana acum. Si ce e de facut, mai ales ca o instiintare legala nici nu au primit de catre cei de la CASS.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire datorii de catre copii danescumihaela14 danescumihaela14 Buna ziua Cine mosteneste datoriile unui pensionar care plateste o datorie unei alte persoane prin popriere lunara din pensie? Pensionarul nu are bunuri ... (vezi toată discuția)
Datoriile părinților, efectele asupra copilului: ar putea fi obligat vreodată să le plătească? whitecamelia whitecamelia datele problemei: parintii au datori f mari la banci, imposibil de platit vreodata parintii nu au nici un bun mobil sau imobil intrebare: copilul lor va ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme voiculescueugen voiculescueugen Buna seara v-am tot deranjat cu problemele mele si mai am o intrebare . Din surse neoficiale apartamentul care l-a avut decedatul frate ar fi fost pus ... (vezi toată discuția)