avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Criterii de calcul onorariu de succes avocat in ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Criterii de calcul onorariu de succes avocat in contestatie la executare

Am cunoscut un avocat care sa reprezinte familia mea intr-o contestatie la executare.
Dumnealui s-a uitat un minut pe acte, somatia de executare a stat la baza unui calcul al lui, a pus nu stiu ce procent la suma pe care camatarii pretind ca le-o datorez si gata, sa semnam contractul. Suma era de zeci de mii de euro!!!!!#-o
I-am explicat ca eu nu pot sa ii dau ceva din ceea ce oricum datorez, ca nu vad logica si ca oricum suma de plata la creditor nu mi-o sterge nimeni, trebuie data oricum si nu inteleg logica calculului, cum sa dau zeci de mii de euro dintr-o suma pe care oricum eu tot trebuie sa o dau ca valoarea imprumutata e aceeasi, nu rezolva vreun avocat sa mi se diminueze. INteleg sa dau daca din valoarea datorata reuseste sa scada dar aia la care a aplicat el e valoarea creditului luat.
Deci, intrebarea mea este: cum se calculeaza, pe ce baze, comision de succes al avocatului intr-o contestatie la executare?
Sa renunt sau nu la acest avocat care: ori a vrut sa ma fraiereasca punindu-ma sa semnez asa o "afacere" ori a rationat prost si tot grav este?
Multumesc.
In primul rand ar trebui sa stiti ce scrie in contractul incheiat cu avocatul.
Daca este onorariu de succes doar in caz de succes ar primi acei bani.

Insa, nu stim ce ati semnat si este imposibil sa ghicim.
Exista multe variante si conteaza numai cea in care va aflati dvs.

Nu ar avea logica sub aspectul bunului simt sa va ceara 10 000 euro daca datorati 100 000 euro la camatari si ar pierde procesul, dar nici exclus nu ar fi asa ceva ( adica sa ii datorati acesti bani la avocat chiar daca pierdeti procesul).
Dupa parerea mea sansele de a castiga procesul sunt atat de reduse incat nu as crede ca veti reusi...
Dar...aceasta este o alta problema...

O posibila varianta pentru a va lamuri ar fi aceea sa mergeti cu contractul incheiat cu avocatul actual la alt avocat pentru a intelege pe deplin care sunt efectele juridice ale conventiei incheiate cu avocatul.

Este foarte important sa stiti exact in ce situatie va aflati si in caz de necesitate sa reziliati contractul cu avocatul pana nu este prea tarziu.

Este insa posibil sa nu fie necesar sa reziliati contractul de asistenta juridica si sa nu existe probleme.

Avocatul ce a spus referitor la onorariu?
In ce conditii va trebui achitat?

Mai poate exista inca o varinta.Aceasta ar fi daca ar castiga procesul.
Sa va anuleze executarea silita si apoi creditorul sa va execute...din nou...ulterior...
In acest caz ar trebui sa platiti si avocatul si creditorul, dar ulterior dupa ce ati castigat procesul...


inarmati va cu rabdare si mergeti la cel putin 4-5 avocati ,platiti consultatiile daca e cazul , deoarece sumele prezentate sunt importante , apoi luati o hotarare !
dupa modul cum a reactionat primul av , care va cerut 10.000 , este simplu - renuntati la serviciile lui !
18.000 euro a cerut! Eu nu am semnat nici un contract cu acest avocat.
Desigur ca nu poate fi cuantificat in bani succesul intr-o contestatie decit daca sunt sume contestate. Exact cum a spus un domn mai inainte, se poate oricind incepe o noua executare chiar si daca mi se admite asta. Speta e complicata, sunt maxim de obosit si am dreptate, e o nedreptate strigatoare la cer ce mi-au facut. Acuma, multumesc pentru sfatul pretios, am mai vazut avocati in ultimele zile, e tare greu.... Unul spune una, altul spune alta... Parca nu ar fi aceleasi legi valabile pentru toti.
Multumesc tuturor foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea onorariului de succes de la avocat la client si implicatiile juridice asupra taxelor si a impozitelor cedo_2012 cedo_2012 Buna seara stimati forumisti, As avea si eu o nelamurire referitoare la situatia in care avocatul primeste onorariul de succes mai inainte de a se finaliza ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)
Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)