avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Gratierea unei condamnari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Gratierea unei condamnari

In cazul unei gratieri colective sau individuale, daca sentinta penala cuprinde si obligatia la plata unei sume de bani, nu este vorba de cheltuieli judiciare, se poate vorbi in acest caz de exonerarea sumei, odata cu gratierea persoanei ?
Cel mai recent răspuns: danielmusat , utilizator 09:57, 8 Iunie 2013
Banuiesc ca

"obligatia la plata unei sume de bani, nu este vorba de cheltuieli judiciare"


... este vorba de daune civile datorate partii vatamate.

Daca exista o mentiune expresa in decretul de gratiere cu privire la daunele civile datorate, atunci se considera persoana respectiva exonerata de plata acestor sume odata cu gratierea.

Gratierea se refera la executarea pedepsei cu inchisoarea si nu la sumele de bani.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara alexandra.dinica alexandra.dinica ce trebuie sa fac pentru a obtine o gratiere sau ptr. comutarea pedepsei?dati mi va rog si definitia procedurii sau textul legii...nu ma pricep si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Gratiere individuala melinaR melinaR buna nu stiu prea bine cum sa pun intrebarea dar sper ca intelegeti ce vreau sa spun .Vreau sa fac o cerere de gratiere individuala dar in afara de actele ... (vezi toată discuția)
Cererte de gratiere claudiaionete claudiaionete ma poate ajuta vreun specialist de pe acest site sa imi spuna cum se poate cere gratierea ,in ce conditii ,pedeapsa cu executare fiind de 1 an si 6 luni . am ... (vezi toată discuția)