avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda 3000 lei parcare in parc
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda 3000 lei parcare in parc

Buna ziua.

Am si eu o problema. Recent am primit o recomandata de la politia locala Bucuresti , care imi cere sa comunic numele soferului care a condus autovehiculul ce a fost depistat parcat ilegal in parcul Herastrau , conform art. 1 dinH.C.G.M.B. nr. 114/2004 . Daca nu sanctiunea contraventionala in cuantum de 3000 lei va fi platita de proprietarul masinii.
Sa o contest nu stiu cum as putea ca sigur masina este si pozata. Intrebarea mea este , dupa ce declar numele soferului , probabil sa va intocmi procesul verbal , iar dupa intocmirea pv este posibil sa platesc jumatate din suma in 48h?

Va mutumesc.
Cel mai recent răspuns: alexs25 , utilizator 15:12, 8 Iunie 2013
Daca asa s-au petrecut lucrurile, ce rost are sa o contestati???

Va este drag sa va plimbati pe la instante?!?!!?

Daca in procesul-verbal intocmit se va specifica, ca amenda poate fi achitata la jumatate in 24 de ore, atunci se va putea... urmeaza sa vedeti ce scrie in procesul-verbal.
Pai tocmai , nu iau in calcul sa o contest. Insa am nemlamuriri daca legea permite plata la jumatate in termen de 48 h a acestor amenzi venite din partea politiei locale. Adica din ce mi-ati spus , inteleg ca ramane la atitudinea agentului care intocmeste procesul verbal sa lase posibilitetea platii la jumatate?

Va multumesc
Achitarea in 48 de ore a jumatate din cuantumul amenzii nu este la latitudinea celui care aplica amenda ( agentului constatator), ci este prevazut de legea dupa care se aplica sanctiunea.
Og nr.2/2001- privind regimul juridic al contraventiilor prevede la art. 16 alin (1) urmatoarele:

(1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu:
................................................................................................................................;
..................................................................................................................................;
Posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate.
Am inteles. O intrebare mai am , cum as putea verifica daca si in situatia art. 1 din H.C.G.M.B. nr. 114/2004 , este valabila plata injumatatita in 48h. Doar sa astept procesu verbal?

Va multumesc pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto pentru culoarea galbenă Ciolo27 Ciolo27 Buna ziua, as dori sa va expun si eu o speță si sa imi spuneti cum sa procedez! Mi au suspendat permisul pe 30 de zile din următoarea cauza: am trecut de o ... (vezi toată discuția)
Posibilitate achitarii a jumatate din minimul sanctiunii s.stefan s.stefan Buna ziua, Plangerea impotriva procesului verbal de contraventie a fost respinsa iar solutia data de instanta am vazut-o pe site-ul de specialitate. In ... (vezi toată discuția)
Plata jumatate suma din amenda RaduGCimpian RaduGCimpian Salutare. La o amenda de tulburarea linistii publice, in rubrica \'contravenientul poate plati jumatate din valoarea amenzii in 48h\',(ceva de genul), sunt ... (vezi toată discuția)