avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu legal de odihna la norma partiala de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu legal de odihna la norma partiala de lucru

Buna ziua,

Lucrez in la o institutie publica (institut de cercetare), avand o norma de lucru de 6 ore/zi. Am avut concediu de odihna de 29 zile lucratoare, atunci cand eram cu norma intreaga, de 8 ore/zi, la o vechime de 20 de ani in campul muncii. Anul trecut mi-au taiat 7 zile din concediul de odihna, spunandu-mi-se ca asa este legea, daca nu sunt platit la norma intreaga. Am ramas cu 22 de zile. Este legal ? Nu mai conteaza nici vechimea ?
Va rog sa-mi indicati si articolele din legi/codul muncii care se refera la aceasta situatie, deoarece nu mi s-a adus in scris la cunostinta, respectiv baza legala si modul de calcul.

Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2013
raduiulian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 9 Iunie 2013
Art. 106 C.mun.:
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
...

Din coroborarea dispozitiilor art. 106 C.mun. cu dispozitiile art. 145 C.mun. rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza durata concediului de odihna.

HG nr.250/1992 , art. 2 :
Salariaţii care sunt încadraţi în posturi cu fracţiuni de normă (4 sau 6 ore pe zi) au dreptul la concediu de odihnă cu durată integrală stabilită potrivit art. 1, corespunzător vechimii în muncă.

art.1 din HG nr.250/1992:
....
(4) Personalul din activitatea de cercetare ştiinţifică atestat, încadrat în unităţile bugetare, are dreptul la un concediu de odihnă plătit, stabilit în raport cu vechimea în muncă, după cum urmează:
- 24 zile lucrătoare pentru salariaţii cu o vechime în muncă de până la 5 ani;
- 26 zile lucrătoare pentru salariaţii cu o vechime în muncă de 5-15 ani;
- 28 zile lucrătoare pentru salariaţii cu o vechime în muncă de peste 15 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref.concediu de odihna BarbuViorica BarbuViorica Cand muncesti part time 2 ore ai dreptul la concediu de odihna (vezi toată discuția)
Concediu de odihna la norma partiala panemariana panemariana va rog sa ma lamuriti si pe mine cu urmatoarea problema:lucrez in invatamant ca magaziner cu jumatate de norma si as dori sa stiu cate zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Zile concediu odihna teocris72 teocris72 buna ziua,ma intereseaza daca o persoana este angajata cu 4 ore ,(firma pt angajati acorda 22 zile lucratoare concediu odihna,) de cate zile de concediu ... (vezi toată discuția)