avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama romanca, tata italian, necasatoriti. Poate veni ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama romanca, tata italian, necasatoriti. Poate veni definitiv cu copilul (11 ani) in Romania?

Buna ziua. Am o prietena care se confrunta cu urmatoarea situatie: in urma cu aprox. 11 ani a rezultat un copil din relatia ei cu un cetatean italian. copilul este nascut in italia, dar are si certificat de nastere romanesc. Copilul (fata) este crescut de mama si vizitat saptamanal de tata. Custodia este comuna. Mama vrea sa vina definitiv in Romania dar tatal nu este de acord.
Intrebare: 1. Care sunt consecintele plecarii ei definitive din Italia fara voia tatalui. O poate acuza de rapire? Statul Italian se implica in cazul unui proces?
2. Poate obtine in Romania custodia totala a copilului?
Cel mai recent răspuns: Raluca_Mena , utilizator 14:58, 12 Iunie 2013
Nu poate veni fara acordul tatalui chiar daca ar avea pasaport romanesc, se va judeca acolo pt schimbarea domiciliului copilului.

Dar daca poti veni cu sotul tau in Romania si refuzi sa te intorci cu copilul in Italia.
Pentru ca asa isi da acordul sa vina in Romania .:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil român cu cetățenie italiană valig1 valig1 Se da urmatoarea situatie copil de 3 ani, mama copilului este romanca, tatal italian, necasatoriti, au impreuna un copil recunoscut de tata, cu cetatenie ... (vezi toată discuția)
Acte necesare calatoriei cu minor julius jr julius jr Buna tuturor! Mama romanca, tatal italian minor ce poarta numele tatalui,{binenteles ca in acte apare si numele mamei. Parintii poarta nume diferite nefiind ... (vezi toată discuția)
Procura minor sergiuoctavian sergiuoctavian Buna ziua, Am o prietena care are un copil minor, nascut in Italia, dar nu a fost casatorita cu tatal copilului iar la nastere copilul a fost trecut pe ... (vezi toată discuția)