avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ce lege reglementeaza in prezent pescuitul in Romania
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ce lege reglementeaza in prezent pescuitul in Romania

Buna seara !
Ce lege / legi reglementeaza in prezent pescuitul in Romania?

Am achitat o taxa de pescuit si am pescuit intr-un lac care nu este privat si sunt nemultumit de faptul ca nu era afisat nicaieri nici un regulament, iar administratorul lacului a profitat de acest lucru (de faptul ca nu cunosteam regulile) si ne-a cam pacalit. Pe bon scrie la obiectul de activitate al firmei care a cerut taxa de pescuit :,,Vanzator ambulant''. Practic inchiriaza locuri de pescuit. Daca doresc sa fac o reclamatie ca sa se ia anumite masuri impotriva acestora (macar sa fie obligat ca pe viitor sa afiseze un regulament), cui ar trebui sa ma adresez? Catre OPC?

Le multumesc frumos celor care ma ajuta cu cateva solutii!
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 18:05, 25 Septembrie 2013
Legea 317/2009 cu modificarile si completarile ulterioare.

Ordin nr. 15/2011,privind condiţiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum şi modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv.
Decizia 116/2011 privind aprobarea și emiterea permisului de pescuit recreativ/sportiv
In mare, cam astea ar fi.
Aveti posibilitatea sa faceti o sesizare la OPC.

Va multumesc frumos pentru legile indicate ! M-au ajutat destul de mult :)

Mai am o singura nelamurire. La art. 24, lit. (e) este prevazut: ,,în apele din zona colinară şi de şes, pe Dunăre, în Delta Dunării şi în apele maritime un pescar sportiv poate reţine din captură maximum 5 kg de peşte/zi sau numai un singur peşte, dacă greutatea lui depăşeşte 5 kg;
Insa, la aproape toate lacurile (care nu sunt private) din judetul in care locuiesc (Covasna), in regulamentul lor este prevazut doar faptul ca pot fi retinute cel mult 5 kg de peste. In cazul in care prinzi un peste mai mare de 5 kg, te obliga administratorul sa-l arunci inapoi pentru ca zic ei, depaseste greutatea admisa de regulament. De aceea va intreb: este legal sa existe un regulament cu astfel de prevederi diferite fata de prevederile legale, tinand cont ca este vorba de un lac la care are acces orice cetatean roman care doreste sa pescuiasca ?
Nu este si asta o inselatorie? Ce parere aveti si despre acest aspect?

Va multumesc inca o data! :)

Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
LuchianSeb, utilizator
Daca o persoana fizica autorizata sau o persoana juridica a concesionat lacul pentru o perioada x sau y , poate sa isi impuna regurile proprii, ba chiar sa interzica retinerea oricarei specii de pesti ! Obligatia DVS este sa va informati despre zona in care doriti sa pescuiti inainte sa va apucati de pescuit ! Ulterior orice comentariu este de prisos :( si trebuie sa suportati consecintele :( ... mai nou este la moda ca in unele locuri/lacuri regulamentul lacului sa fie "afisat pe spatele usii"si usa sa fie deschisa tot timpul astfel incat practic este "invizibil" dar EXISTA !!!

Interventie moderator: Va rog nu mai citati postarile anterioare. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Multumesc stimate domn pentru precizarile efectuate, insa de la data deschiderii acestui topic am ajuns sa fiu mai mult decat informat. Intre timp am invatat chiar si sa pescuiesc...
Conform legii, scopul regulamentului este de a aduce la cunostinta publicului drepturile si obligatiile pescarilor si ale administratorului si nu doar de a afisa acestea. Cat despre posibilitatea de a impune reguli proprii, ma cam indoiesc... Eventual doar anumite reguli, tinand cont ca ar mai trebui respectat si acel contract de concesiune cat si legile in vigoare. In multe situatii avem de aface doar cu o administrare si nu cu o concesionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum e cu pescuitul in perioada de prohibitie? klaus86 klaus86 Constituie infractiune: pescuitul electric, cu materii explozive ori cu substante narcotice; pescuitul reproducatorilor in timpul perioadei de ... (vezi toată discuția)
Legislatie pescuit sportiv haiduc haiduc conform Ordinului 15 din 20-01-2011 privind practicarea pescuitului recreativ si sportiv, unele asociatii de pescari sportivi au primit in administrare, pentru ... (vezi toată discuția)
Valabilitate permis de pescuit Adrian Cernatescu Adrian Cernatescu Avand in vedere ca pe un permis de pescuit eliberat de AJVPS Fagaras , scrie ca este eliberat de ANPA si ca se poate pescui pe in orice habitat natural din ... (vezi toată discuția)