avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ajutor gasire cale legala de actionare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ajutor gasire cale legala de actionare

Buna ziua,
Am o prietena in Polonia,ea fiind de origine poloneza si pe timpul iernii a facut mai multe livrari de mere catre o firma din Romania.O perioada de timp a achitat cash toate transporturile si apoi a solicitat o amanare la plata pana la sfarsitul lunii mai si mijlocul lunii iunie.
La scadenta stabilita fata a contactat firma din Romania si a solicitat sa ii fie platiti banii ce ii amanase dar firma din Romania i-a comunicat ca au conturile blocate de finante si nu pot plati.
As dori sa stiu care sunt caile legale pentru a actiona sa incerce sa isi recupereze banii si daca s-ar putea face ceva impotriva administratorului acestei societati care este un tepar de meserie, ca pe viitor sa nu mai poata face asa ceva,el fiind de origine turca.
Multumesc pentru viitoarele voastre mesaje!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:44, 10 Iunie 2013
Singura solutie este sa obtina o hotarare judecatoreasca impotriva firmei debitoare, pe care sa o puna in executare.
Se poate face si o plangere, insa nu pare a fi o fapta penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu executarea silita; executorul intarzie nejustificat executarea iancu1 iancu1 Buna ziua Ma confrunt cu o problema. Acum 5 luni am castigat un proces cu o societate de asigurari in urma unui accident auto. Am obtinut o sentinta ... (vezi toată discuția)
Recuperari creante divort Capsunel Capsunel In urma hotararii definitive date in procesul de divort, fostul sot este obligat sa imi plateasca o pensie de intretinere si daune morale in valoare de peste ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie? magdalenapaun magdalenapaun s-a incheiat contract de transport cu firma din romania in care s-a stipulat ca factura va fi emisa catre o firma din ungaria care trebuia sa achite ... (vezi toată discuția)