avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CONTRACT DE COMODAT
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CONTRACT DE COMODAT

Buna ziua,

O societate comerciala are un contract de comodat incheiat cu o persoana fizica asupra unui spatiu .
S.C. poate sa inchirieze acest spatiu unei alte societati ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:35, 10 Iunie 2013
Doar daca in contractul de comodat este clauza de subinchiriare.
Nu. Contractul de comodat va da doar folosinta spatiului, nu drept de administrare, deci nu puteti "subinchiria" .Doar daca incheiati un contract de inchiriere in care era stipulata libertatea de subinchiriere puteati face acest fapt.
Buna ziua,
Depinde de prevederile din contractul de comodat, daca este stipulata sau nu incheierea altor subcontracte.
Daca nu sunt stipulari in materie, va sfatuiesc sa incheiati un act aditional in care sa fie stipulat dreptul dumneavoastra de subinchiriere ca sa nu aveti surprize ulterioare.
av. Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere spatiu comercial af24 af24 buna seara, urmeaza sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial, insa doresc sa stiu daca e legal: eu,pers fizica detin un spatiu in proprietate pe ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)