avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Documente import China
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Documente import China

buna ziua,
V-qsw ruga sa ma ajutati cu un raspuns vizavi la o problema legata de un import de aparatura pentru salon de infrumusetare din china. a ajuns marfa via vapor, am fost contactata sa le trimit vreo 3 acte (invoice, packing list si bill of lading), sa le platesc costurile de manipulare marfa si costurile aferente taxelor vamale si TVA. Am facut acest lucru, le-am trimis la o solicitare ulterioara si documentele firmei, ca sa imi spuna apoi ca se suspecteaza ca marfa ar fi prea ieftina (1000$ - 7 echipamente). Le-am trimis ulterior dovezi (contract de prestari servicii si extras de cont din care reiesea suma platita) ca s-a achitat exact cat e scris pe factura, mi-au trimis mrfa acasa, am primit-o, dar comisionarul vamal ma tot ameninta ca daca nu ii trimit si declaratia vamala de export (pe care furnizorul chinez spune ca nu o are) imi trimite nu stiu ce controale de la vama si inspectorii vamali imi dau amenzi de 4 -5 ori mai mari decat valoarea produselor.

Avand in vedere cele de mai sus, va rog sa imi spuneti daca este legal ca acest comisionar vamal sa ma tot preseze sa ii mai trimit documente dupa ce marfa mi-a fost eliberata din vama (cica la insistentele acestui comisionar vamal care a garantat pentru mine ca sunt de buna credinta, fara ca eu sa-i solicit acest lucru sau sa-i bat vreun apropo de acest gen).
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea speta.de curand am facut ... dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta.De curand am facut o comanda in China pentru un mic utilaj. Acest mic utilaj are 320kg si volum 1,2m.c. si ... (vezi toată discuția)
Import china Claudiu Dinu Claudiu Dinu Buna ziua. As dori un sfat cu privire la importul de usturoi, ciuperci si alte produse de acest gen din China, sau daca ma puteti indruma unde sa ma interesez ... (vezi toată discuția)
Export marfa eduard.r eduard.r Vreau sa export marfa(haine, incaltaminte, accesorii) pe persoana juridica, in republica moldova catre mai multe persoane fizice (colete). Un singur colet nu ... (vezi toată discuția)