avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta.De ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta.De curand am facut ...

Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarea speta.De curand am facut o comanda in China pentru un mic utilaj. Acest mic utilaj are 320kg si volum 1,2m.c. si datorita acestui fapt (are greutate mare) a fost trimis pe vapor (si nu8 pe avion) in conditia de livrare CFR Bucuresti (adica toate taxele de export in China si transportul sunt achitate de expeditor. Mie ca destinatar urma sa-mi revina sa platesc doar taxele de import din momentul cand este descarcata din vapor. Am discutat (in scris pe email) cu expeditorul ca eu sunt din Bucuresti si am fost asigurat ca marfa va fi livrata in Bucuresti (in contul platii facute catre expeditor: mi pus in facture pretul marfii incluzand si transportul). Dupa o perioada cand marfa era in drum spre Romania, am fost instiintat de o firma din Bucuresti care se ocupa cu serviciile de preluare a marfii si vamuire in Bucuresti, ca voi avea de achitat niste servicii la ei adica:
1. containeirizarea (???) (marfa mea a fost trimisa in regim de grupaj intr-un container cu mai multe marfuri); sunt surprins deoarece pentru transport am achitat suplimentar la expeditor;
2. manopera de descarcare de pe vapor si incarcare in camion (in Constanta);
3. intocmirea documentelor in Constanta;
4. inca alte vre-o 4 servicii care nu stiu ce reprezinta;
5. Instiintarea mea (preavizare) ca marfa a sosit si ca am de plata cele amintite mai sus (75EUR+TVA)????? Pret doar pt ca am primit un telefon si un email?????;
6. Intocmirea declaratiei de import (in Bucuresti) cost: 75EUR+TVA????
In total sunt vre-o 10 servicii, unele aberante si care sunt taxate la preturi foarte mari. De exemplu, intocmirea declaratiei vamale (si in Constanta si in Bucuresti) mi se taxeaza de aceasta firma cu 75EUR+TVA (circa 350lei+TVA) cand in realitate toti ceilalti comisionari vamali au pretul de circa 100lei+TVA. Deasemenea, ceilalti transportatori nu pretind plata pentru preavizare (anuntul ca marfa a sosit si solicitarea de documente suplimentare pentru vamuire). Acest transportator (Casa de expeditii) imi cere 75EUR+TVA doar pentru faptul ca m-au sunat la telefon si mi-au trimis pe e-mail instiintarea!!!!
Am avut dicutii contradictorii cu acest transportator si mi s-a spus (in scris) ca ei au un corespondent (collaborator) in China si ca acel colaborator (firma) ar fi negociat acele preturi cu expeditorul. Am discutat cu expedtorul (cearta) si el mi-a spus ca el nu a negociat nimic, doar a dus marfa in vama la firma respectiva. Mi-a spus deasemenea ca el nu a semnat si nu a stampilat nimic. Mi-a sugerat sa schimb acest transportator din Romania. Am gasit comisionar in Constanta care poate prelua marfa s-o vamuiasca acolo la preturi reale si sa merg s-o ridic de la el. Am discutat din nou cu acest transportator care mi-a spus ca el nu da marfa decat daca-i achit toate taxele de mai sus (in total de circa 500EUR+TVA) urmand apoi sa achit suplimentar catre acel comisionar acele servicii!!!
Aceste preturi impuse de acest transportator nesolicitat de mine, sunt unele nejustificate iar altele sunt de peste trei ori mai mari decat pretul pietei. Mi-a spus (in scris) ca nu am decat doua variante: ori achit tot, ori renunt la marfa!!! Mi-a spus ca mai sunt si alte firma care au renuntat la marfa!!!
Sunt in situatia ca marfa a ajuns in Constanta si acest transportator mi-a trimis factura sa achit tot ca sa stie ce face cu marfa!!!
Normal in conditiile de livrare CFR Bucuresti ar fi trebuit sa platesc doar pct. 6 de mai sus (intocmirea declaratiei vamale (100lei+TVA) si datoriile vamale (taxa vamala si TVA).
Daca intarzii cu plata facturii catre acest transportator escroc voi plati si taxe de depozitare in lei pt. fiecare kg. de marfa pt fiecare zi. Nu am contract cu acest transportator, nu s-a negociat cu mine acele preturi, dar marfa este la el si nu mi-o da altfel decat daca platesc!!!
Va rog sa-mi spuneti cum pot sa ies din aceasta situatie?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dinumarcel , utilizator 16:41, 25 Iunie 2021
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abrevieri transport maritim cif, sonya33 sonya33 buna ziua, am importat marfa din China 950usd- plata in avans, transport 625, factura fiind CIF Bucuresti. marfa a ajuns in portul Koper din Slovenia, ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale prea mari dimlight dimlight Buna ziua, am fost anuntata astazi ca urmeaza sa intre maine un colet venit din China in tara in valoare de aproximativ 50$ prin compania GLS. Ei mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Documente import china Verisss Verisss buna ziua, V-qsw ruga sa ma ajutati cu un raspuns vizavi la o problema legata de un import de aparatura pentru salon de infrumusetare din china. a ajuns marfa ... (vezi toată discuția)