avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren in rate.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren in rate.

Buna seara. Care ar fi forma juridica de vânzare a unui teren în rate, ținând cont ca avem de restituit un credit ipotecar. Care ar fi variantele de contract? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Lika , utilizator 19:19, 10 Martie 2009
Incheierea unui contract de vanzare cu plata in rate in care sa stipulati ca ratele aferente platii terenului sa fie mai mari sau egale cu ratele ce trebuie sa le achitati la banca pentru creditul ipotecar, iar daca suma totala este echivalenta cu creditul ipotecar ramas de achitat, puteti face un contract de vanzare a terenului si simultan, un contract de novatie prin schimbare de debitor, astfel incat cumparatorul terenului nu va va mai da dv. niciun ban, ci va prelua creditul dv. - numai cu acordul bancii - pe care-l va achita in conditiile clauzelor contractuale initiale incheiate intre dv. si banca.
Va recomand angajarea unui avocat! ;)
in cazul preluării creditului bancar, cumpărătorul va trebui sa-și ipotecheze propriul imobil, sau teren?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament farkas laura farkas laura Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat, cum trebuie sa procedez la vanzarea unui apartament cumparat cu credit bancar, si ipotecat in favoarea bancii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Sora mea va face un credit ipotecar la care eu o să plătesc ratele, cum voi putea dovedi acest lucru la final? rikardodan rikardodan buna ziua sa va explic un pic situatia...sora mea se baga in banca pentru mine pentru un credit ipotecar pe 30 de ani,ea ia creditul dar rata eu o s-o platesc ... (vezi toată discuția)
Credit pentru apartament cumpărat prin prima casă, neachitat integral aallynaa aallynaa Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Doresc sa cumpar un apartament cu credit ipotecar dar care este achizitionat prin \"prima casa\" si pentru ... (vezi toată discuția)