avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizare in timpul concediului de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizare in timpul concediului de crestere copil

Buna ziua,
As dori sa aflu care sunt sansele de anulare in instanta a unei decizii de concediere, atata timp cat preavizul de concediere cat si decizia de concediere au fost eliberate in timpul concediului de crestere copil, pana la implinirea varstei de 1 an?Mentionez ca motivele au fost de restructurare post, firma la care lucrez se afla in insolventa ( nu reorganizare judiciara sau faliment). Deasemenea cunosc faptul ca in perioada de suspendare a contractului individual de munca, nu poate interveni nici o modificare, cu exceptia celor de drept , respectiv decesul persoanei in cauza, iar preavizul de concediere, in aceasta situatie se suspenda corespunzator. In cazul de fata, decizia este lovita de nulitate absoluta?
Cel mai recent răspuns: Ioana Catalina Pipirigeanu Nechita , Consilier juridic 20:50, 12 Iunie 2013
Art.60 lit.e) din Codul Muncii precizeaza, de asemenea, ca nu poate fi dispusa concedierea in cazul in care salatiatul se afla in concediu de crestere al copilului. Este de vazut daca legislatia din domeniul insolventei ar cuprinde dispozitii contrare, desi nu cred..
Art.60 alin.2 C.mun. prevede posibilitatea concedierii unei persoane aflate in CCC pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Asadar, daca societatea este in insolventa concedierea poate avea loc chiar daca persoana se afla in CCC.
1. Dupa ce se emite decizia de concediere sa mergeti la Agentia de Somaj sa va inregistrati pentr ca dupa ce se termina CCC sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Sa cereti de la angajator si adeverinta tip pentru somaj (Anexa 26).
De acord cu cele spuse de dumneavoastra, doar ca societatea este in insolventa si nu in reorganizare judiciara ( plan de reorganizare aprobat), ori in situatia de fata s-a mers pe restructurare post din motive economice si a starii de insolventa in care se afla societatea. Din cate stiu, angajatorul poate sa ma disponibilizeze la inceperea activitatii pe motiv de restructurare post, emitandu-mi atunci preavizul de concediere si nu in timpul concediului de crestere copil, cand contractul individual de munca este suspendat. In cazul in care acesta este emis pe periaoda concediului , el se suspenda corespunzator
Din contra, art.60 alin.2 C.mun. ii da aceasta posibilitate angajatorului sa va concedieze pe durata CCC.

Nu puteti interpreta numai anumite texte de lege, care ar tinde in apararea dvs.

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca in perioada de concediu medical mihaelaclaudia mihaelaclaudia In perioada concediului medical se poate desface contractul de munca? Mentionez faptul ca eu eram in preaviz de 15 zile, pt concediere din motive economice, ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere ContSters157367 ContSters157367 Buna seara! In perioada concediului de odihna, este legal sa imi fie trimisa Decizia referitoare la concediere, prin care sunt anuntata, ca incepand cu data ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca Aura Pop Aura Pop Buna ziua Lucrez la o regie autonoma care de curind a intrat in insolventa , eu am nascut si intru in concediu de crestere copil , mi se poate ... (vezi toată discuția)