avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescripþie executare silitã
Discuție deschisă în Executare silită

Prescripþie executare silitã

E prescrisă executarea silită dacă:
- titlul executor e mai vechi de trei ani
- cererea de executare silită aprobată de instanţă datează din urmă cu doi ani şi jumătate
- debitorul şi-a recunoscut datoria pe parcursul executării
- executarea silită e declarată perimată de instanţă, cu desfiinţarea tuturor actelor de executare din dosar

Mulţumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: vulturu39 , utilizator 18:28, 12 Iunie 2013
titlul executor e mai vechi de 3 ani
Da, cum am spus, titlul executor (sau executoriu, poate e mai corect) e mai vechi de trei ani. Pot face o nouă cerere de executare, sau s-a prescris dreptul de a o solicita?
Intrebrea dv. a fost daca este prescrisa executarea in conditiile enumerate si vi s-a raspuns .
Daca timp de 3 ani (de la ramanerea definitiva a hotararii) nu ati pus titlu in executare silita, dreptul dv s-a prescris.
Îmi cer scuze, chiar nu mi-am dat seama că intervenţia dv anterioară era un răspuns, din moment ce aţi repetat doar ceea ce eu scrisesem deja.
"nu ati pus titlu in executare silita" - ba da, l-am pus.
Am precizat doar că s-a făcut o cerere de executare şi ulterior acte de executare silită, doar că aceste acte au fost desfiinţate de instanţă prin constatarea perimării.
Perimarea nu este acelasi lucru cu prescrierea!!!!!

Perimarea reprezinta o sanctiune aplicata partilor dintr-un dosar, daca lasa in nelucrare cererea depusa la instanta mai mult de 1 an (dupa vechiul cod de procedura civila!)

Cererea perimata, nu inseamna ca este si prescrisa, daca nu sunt indeplinite conditiile privind prescrierea dreptului la actiune.

Alte discuții în legătură

Calcul termen prescriere elenisa elenisa Daca in febroarie 2012 s-a facut executare silita prin vanzarea imobilului ipotecat pt un credit imobiliar, in martie 2013 s-a facut poprire pe salariu pt ... (vezi toată discuția)
In cat timp se poate executa o hotarare? dmdc dmdc Am o hotarare definitiva si irevocabila( impotriva unei firme de asigurari) din ianuarie 2009.Investirea cu titlu executoriu a fost facuta in iunie 2011.Cand ... (vezi toată discuția)
Prescriptia dreptului de a cere executarea silita chriss81 chriss81 Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta: - s-a inceput executarea silita in cursul anului 2009, titlul executoriu fiind un contract de credit ... (vezi toată discuția)