Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

In urma unui accident rutier, victima, un biciclist minor, a suferit o fractura a gleznei. Nu au existat circumstante agravante (fuga de la locul accidentului, alcoolemie, viteza, etc). Ce mai asteapta, din punct de vedere legal, mai departe?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 10:20, 14 Iunie 2013
Se face dosar penal pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.Solutiile posibile sunt diferite in functie de concluziile cercetarii(existenta sau inexistenta culpei d-voastra, nr.de zile de ingrijiri medicale,etc.)
cel mai bine va intelegeti cu victima.daca depune plangere si mai scoate si un certificat medico legal veti fi acuzata de vatamare corporala din culpa .inca o data va sugerez sa va intelegeti cu parintii victimei daca e minor pt a avea un rezultat cat mai favorabil cazului dumneavoastra.
Este necesara efectuarea unei expertize judiciare auto care sa lamureasca modul de producere a accidentului si posibilitatile de evitare a acestuia. Asta numai in cazul in care parintii minorului depun plangere penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis fara pv sarah1985 sarah1985 Buna ziua. Intr-o intersectie, un prieten a accidentat un biciclist intrucat nu a acordat prioritate de dreapta. Ideea e ca i s-a luat permisul fara ca agentul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier- tamponare cu consum de alcool. Amyina Amyina Am fost victima unui accident rutier, fiind tamponata din spate, vinovatul fiind un tanar. Din cauza faptului ca am suferit un traumatism cranio-cerebral am ... (vezi toată discuția)
A acrosat cu masina un biciclist k510@yahoo.com k510@yahoo.com a acrosat cu masina un biciclist, care si-a fracturat piciorul. ce repercusiuni sunt asupara soferului? (vezi toată discuția)