avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... a acrosat cu masina un biciclist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

a acrosat cu masina un biciclist

a acrosat cu masina un biciclist, care si-a fracturat piciorul. ce repercusiuni sunt asupara soferului?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:20, 15 Martie 2011
depinde de vinovatie,de conditiile in care s-a petrecut fapta,daca s-a declarat accidentul la p[olitie ,de numarul de ingrijiri medicale etc..
mai dati detalii.
a fost declarata fapta la politie,soferului i-a fost suspendat permisul de conducere, accidentatul a fost internat in spital aproximativ o luna
Este vătămare corporală din culpă. Pedeapsa prevăzută de lege este inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau emendă penală. In functie de gradul de culpă aşa cum va fi stabilit prin raportul de expertiză şi de celelalte probe se va face individualizarea pedepsei. Există sanse reale de a se obtine o pedeapsa cu suspendare conditionată sau sub supraveghere dar trebuie ca inculpatul sa nu mai fi savârşit infracţiuni anterior. Sansele de a obtoine o condamnare mai usoara sporesc prin angajarea unui avocat.
Partea vatamata va trebui sa isi scoata certificat medical, iar in functie de nr de ingrijiri medicale se va face si corecta incadrare a faptei. Cum s-a spus si mai sus, este vorba despre art 184 C.pen vatamare corporala din culpa, iar acum va ramane de vazut daca se va aplica vreo agravanta.
In cazul vatamarii coprporale din culpa trebuie sa existe o plangere prealabila a partii vatamate, pe care trebuie sa o faca in termen de 2 luni.
Se poate recurge de asemenea la impacarea partilor sau la retragerea plangerii, iar in acest caz nu va exista nici cazier.
dupa momentul iesirii din spital al accidentatului, care sunt etapele care urmeaza si pe ce perioada de timp se intind?

Alte discuții în legătură

Suspendare permis fara pv sarah1985 sarah1985 Buna ziua. Intr-o intersectie, un prieten a accidentat un biciclist intrucat nu a acordat prioritate de dreapta. Ideea e ca i s-a luat permisul fara ca agentul ... (vezi toată discuția)
Accdident rutier , vanataie / julitura pentru victima Serban Mihai Serban Mihai Buna ziua Circulam cu viteza regulamentara , am virat la stanga , si am acrosat un biciclist care circula pe sensul opus . Acesta a cazut de pe bicicleta si ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis pe un drum public si accident neamtualin neamtualin Buna ziua , am si eu o intrebare .. am condus pe un drum public o masina nu am avut permis de conducere si am intrat intr-un copac .. mai era cineva cu ... (vezi toată discuția)