avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis fara PV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis fara PV

Buna ziua. Intr-o intersectie, un prieten a accidentat un biciclist intrucat nu a acordat prioritate de dreapta. Ideea e ca i s-a luat permisul fara ca agentul sa intocmeasca proces-verbal de constatare a contraventiei. Sustine ca in baza declaratiei soferului este suficient sa ii ia permisul dandu-i dovada pt. 15 zile. Este normal sa nu se emita PV? Adica daca doresti sa contesti in instanta sau sa ii dai asigurarea la biciclist se presupune ca ai nevoie de PV de constatare....Agentul sustine ca ''asa e legea'' si in astfel de cazuri nu se emite PV....
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 21:02, 18 Iulie 2013
Daca prietenul Dvs. a accidentat un biciclist, asta inseamna ca i s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru vatamare corporala.
In aceste situatii nu se intocmeste Proces Verbal de constatare a contraventiei intrucat nu este vorba de o contraventie, ci de o infractiune.
I se elibereaza dovada de la politie pentru 15 zile care poate fi prelungita pe perioada cercetarilor.
L-a accidentat in sensul ca s-a dezechilibrat si a cazut de pe bicicleta fara vreo leziune sau internare in spital. Mai avariata a fost masina...In plus, masina avea viteza de 35 km/ora. Pentru vatamare corporala nu ar trebui ca biciclistul sa aiba intre 21-60 de zile de ingrijiri medicale conform unui certificat medico-legal? Iar pt. 181 Cod Penal banuiesc ca e nevoie de intentie ca forma de vinovatie, nu de culpa....In egala masura pt. 184 Cod penal ar fi nevoie de o fapta de lovire si alte violente in forma agravata cu ingrijiri medicale mai mari de 10 zile sau de o vatamare corporala savarsite din culpa....Mai e si actiunea penala care cred ca se pune in miscare la plangerea prealabila a victimei. Zic si eu. Altfel, suspendarea permisului fara PV nu e abuz din partea agentului de politie?
In cazul vatamarii corporale din culpa este nevoie ca partea vatamata sa aiba nevoie de cel putin 10 zile de ingrijiri medicale.
Nu stiu, poate biciclistul a mers la INML (fara sa fie nevoie de vreo internare in spital) si a obtinut un certificat medico legal cu un anumit numar de ingrijiri medicale. Nu cunosc acest aspect.
Partea vatamata are la dispoziti 60 de zile sa formuleze plangere penala prealabila pentru vatamare corporala din culpa. In acest timp politia face cercetari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni poparoxana poparoxana BUna ziua. Am un prieten care a lovit un baiat de 16 ani cu masina pe trecerea de pietoni.Imediat dupa accident l-a transportat la spital unde s-a constatat ... (vezi toată discuția)
A acrosat cu masina un biciclist k510@yahoo.com k510@yahoo.com a acrosat cu masina un biciclist, care si-a fracturat piciorul. ce repercusiuni sunt asupara soferului? (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa-nelamurire danieln danieln buna, as dori daca se poate un sfat cu privire la urmatoarea problema: in urma cu o luna, am pierdut controlul autoturismului din cauza unei gropi si am ... (vezi toată discuția)