avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier- tamponare cu consum de alcool.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier- tamponare cu consum de alcool.

Am fost victima unui accident rutier, fiind tamponata din spate, vinovatul fiind un tanar. Din cauza faptului ca am suferit un traumatism cranio-cerebral am fost dusa la spital. Intrebarea mea este urmatoarea cu o ora si jumatate inaintea producerii accidentului am consumat in jur de 50 de grame de bere - adica 3 guri- la ziua unei colege. credeti ca aceste urme vor iesi la aproape 2 ore de la accident la proba de sange? si daca iese foarte putin mi se retine si mie carnetul? care este procedura in acest caz? va rog dati-mi si mie un raspuns in aceasta directie.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 11:13, 20 Iulie 2009
Daca vi s-au recoltat si dvs. probe biologice, este posibil sa apara si urme de alcool, desi intr-un procent redus , daca spuneti ca este vorbade cateva guri. Dar este posibi l nu doar sa vi se retina permisul , ci chiar sa primiti oamenda administrativa . in plus, este posibil ca parte din vinsa pt. producerea accidentului sa va fie atribuita chiar si dvs. , intrucat consumaserati alcool.
eu mizez pe faptul ca trecusera 2 ore si ca intre timp mancasem si nu fusese decat o cantitate infima de alcool. nu sunt bautoare, dar se pare ca atunci cand te loveste ghinionul....
Sigur ca recoltarea de probe biologice va releva consumul de alcool , care conduce catre retinerea permsiului de conducere in vederea suspendarii acestuia .(dupa consumul indicat de dumneavoastra).
Cu privire la activitatea infractionala , daca culpa in producerea accidentului va reveni celuilalt participant la trafic , savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa , in varianta agravata , va angaja raspunderea penala a acestuia.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
am discutat cu un doctor si mi-a explicat ca urmele de alcool sunt practic inexistente in 50 ml de bere cu 4,5 %, si mai ales dupa 2 ore. alcoolemia tine de greutate, de sex, de timpul de ingerare, de mancarea consumata. mi s-a spus ca nici macar nu ajunsese in sange....acum sa astept sa vad ce se intampla.
alcoolemie 0.0000 :) am avut mare noroc si clar ca data viitoare voi intreba daca berea are alcool sau nu inainte sa o gust. vroiam insa sa va mai intreb ceva. pe instiintarea de la Politie apare un aspect legat de intocmirea de dosar penal tanarului ce m-a accidentat. e disperat si nu stie cum sa procedeze. in cazul in care nu am beneficiat de zile de spitalizare si nu am nici un fel de trauma tot va fi cercetat? ii va ramane ceva la dosar?

Alte discuții în legătură

Inca o grila ioana78adriana ioana78adriana Aruncarea unui borcan cu dulceata de la fereastra unui bloc ce da spre un trotuar intens circulat si ranirea unui pieton care a suferit multiple traumatisme ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala si alcool 0.06 ... pisicaqqq pisicaqqq Buna ziua Am avut tanlentul nefericit sa provoc un accident de circulatie, soldat cu dauna totala la masina partii vatamate si cateva Rani la cei din ... (vezi toată discuția)
Aciident rutier cu vatamare corporala din culpa adina20032007 adina20032007 in data de 21 ian 2010 am avut un aciident rutier eram cu o dacia 1400 si era gheata pe sosea si mia intrat un audi pe contrasens intorcinduse cu partea ... (vezi toată discuția)