avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rectificarea datelor din REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rectificarea datelor din REVISAL

Buna ziua,cum se procedeaza in cazul in care am transmis revisal cu date eronate?
Am preluat o firma si am introdus datele salariatilor dupa contractul fiecaruia cu nr., data si toate celelalte ,am operat marirea de salariu pt.cei cu salariu minim din februarie si am transmis REVISAL. Dupa un control de la ITM,s-a constatat ca doi salariati apar cu doua contracte (adica acelasi nr,de contract dar cu date diferite).Am verificat si am vazut ca data preluata de mine din contracte (fizic) nu este aceeasi cu cea transmisa de persoana care a tinut contabilitatea inainte.De aici toata nebunia,deoarece nu stiu cum sa rezolv aceasta situatie.Poate exista cineva , care s-a confruntat cu aceasta situatie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 3 Iulie 2013
Angajatorii care isi pierd bazele de date din Registrul electronic de evidenta a salariatilor au posibilitatea sa isi recupereze informatiile din Revisal de la inspectoratul teritorial de munca unde se afla in evidenta, potrivit unei informari a Inspectiei Muncii. Noua facilitate este disponibila incepand din 7 iunie 2013.
Cum se procedeaza pentru recuperarea bazei de date?

1. Angajator mediu sau mare
Pentru a recupera informatiile din Revisal, in situatia in care firma este una medie sau mare, angajatorul trebuie sa prezinte inspectoratului teritorial de munca un dosar care sa cuprinda:
• Cerere de recuperare a bazei de date
• Copie dupa certficatul de inmatriculare a societatii
• Imputernicire semnata si stampilata, daca persoana care solicita recuperarea bazei de date nu este reprezentatul legal al angajatorului
• Copie dupa actul de identitate al persoanei imputernicite.
Dupa depunerea documentelor, inspectoratul teritorial de munca va transmite solicitarea catre Inspectia Muncii si, imediat ce va primi baza de date, o va pune la dispozitia angajatorului.
Atentie! Daca persoana care primeste baza de date de la ITM este alta decat reprezentatul legal al societatii, este obligatoriu ca, la primire, ea sa prezinte o imputernicire semnata si stampilata si o copie dupa actului ei de identitate.

2. Angajator de mici dimensiuni
Pentru un angajator mai mic care solicita recuperarea bazei de date din Revisal, inspectoratul de munca ii va pune la dispozitie documentul "Raport angajator". Informatiile din acest raport vor fi utilizate pentru recrearea bazei de date din Revisal, prin reintroducerea informatiilor, "respectand in mod riguros identificatorii specifici fiecarei unitati – CUI, categorie, forma, juridica, forma de organizare, nivel de infiintare pentru angajator, CNP pentru salariat, numar si data incheiere contract", potrivit informatiilor publicate de Inspectia muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare revisal Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Voi prelua de la o persoana Revisalul pentru o societate. Va trebui sa instalez programul pe un alt calculator, la sediul angajatorului. ... (vezi toată discuția)
Revisal - inregistrare contract ang10 ang10 Buna ziua, Am avut de facut o angajare si am trimis la revisal dar dupa 1 ora am verificat sa vad daca sa preluat si am constatat ca nu.De frica ca nu o sa se ... (vezi toată discuția)
Stare contract - activ in revisal constantin_b constantin_b desi contractul a incetat in data de 01 10 2011, apare activ in REVISAL, angajatorul sustine ca la el in revisal apare inactiv, a actualizat baza de date ... (vezi toată discuția)