avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... dupa noua lege , pensia de invaliditate difera in fct ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

dupa noua lege , pensia de invaliditate difera in fct doar de grad ?

am 40 de ani si o decizie medicala ptr pensie de invaliditate de gr 3 depusa azi la casa de pensii.Intrebarile mele sunt urmatoarele
-daca am terminat facultatea la zi(5 ani) si in acelasi timp si lucram cu carte de munca facultatea se mai pune la vechime?
-in momentul de fata lucrez in continuare cu 1/2 norma-4 ore pot beneficia cumva si de pensie de handicap gr 3- este legal (diagnosticul este neoplasm colon operat, pct, histerectomie cu anexectomie totala,tiroidita cronica autoimuna, hipotiroidism subclinic),
-dupa noua lege am inteles ca pensia de invaliditate este 0,35 pct din ce? ptr gr 3, la 18 ani vechime si 40 varsta cam ce pensie ar trebui sa primesc?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sym73 , utilizator 17:45, 27 August 2013
Indemnizatia de handicap se cumuleaza cu orice alt venit, fie el din pensie sau din salariu.
referitor la aceasta pensie pentru care nu am primit nici in momentul de fata o decizie, de bani nu mai vorbesc,mai am si eu o intrebare:
de cca 5 ani , in paralel cu munca si cu boala mai fac si niste asigurari la o sc de asigurari cu contract de mandat- agent, putine dar fac cateva asigurari. este vreo problema , sau se pot face asigurari pt ca venitul sa nu depaseasca o anumita valoare?, imi poate fi afectata in vreun fel pensia?. mentionez ca din aceste venituri se retin si vireaza catre stat toate darile.Intreb acest lucru deoarece mi s-a solicitat acum la calculul pensiei si o adeverinta de la soc de asig pe perioada iulie 2012- iunie 2013. va reamintesc ca eu am un dosar de invaliditate gr 3 in lucru, lucrez la vechiul loc de munca cu jumatate de norma si mai fac din cand in cand si cate o asigurare. va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie boala Vlaescu Vlaescu Am 23 ani cotizati si ma intereseaza care este punctajul pentru pensia de invaliditate gr.3 avand varsta de 45 ani? (vezi toată discuția)
Calcularea pensiei de invaliditate ika ika Ma confrunt cu urmatoarea problema, pentru care va cer niste raspunsuri. Nascuta la data de 15.03.1960 S tagiul de cotizare:12,6 ani, gr. 1a proc. ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie de invaliditate gradul ii si stagiu potential Alforyou Alforyou Nascut in 24.09.1948 , anul iesirii la pensie de limita de varsta , martie 2013 , la 64 ani si 6 luni si un stagiu de cotizare de 34 ani. Incepand cu ... (vezi toată discuția)