avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sambete lucrate fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sambete lucrate fara plata

Buna seara . Sunt angajata la o firma de confectii iar patroana ne obliga se muncim doua sambete pe luna si nu plateste munca depusa , iar daca nu te prezinti la munca iti taie din salariu.
Alta chestiune ar fi ca eu am semnat contract de munca pe 8 ore iar programul de munca incepe la 6 dimineata si se termina la 14.50 .
Ce pot face ? Cui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 13 Iunie 2013
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarea poate fi transmisa prin:
- prin posta cu confirmare de primire
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Sesizarea trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu datele de identificare ale petitionarului si adresa de domiciliu. Potrivit art.7 din OG 27/2002, privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor: “Petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau in considerare si se claseaza”

In urma sesizarii dvs, ITM-ul/Inspectia Muncii vor efectua un control cu privire la cele semnalate de dvs. In urma controlului, inspectorii de munca pot aplica sanctiunile contraventionale prevazute de lege si pot stabili un plan de masuri care trebuie sa fie indeplinite de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrul la serviciu peste limita impusa de lege? SabynaMihaela SabynaMihaela Buna seara! Este normal ca într-un restaurant angajații să lucreze de vineri dimineata până luni dimineata doar cu o pauza de 1h sâmbătă, respectiv ... (vezi toată discuția)
Munca la negru anonim666 anonim666 Am lucrat la o firma de paza, la negru, si m-au dat afara de curand. Vreau ca firma asta de paza sa primeasca un control dar direct de la ITM Bucuresti pentru ... (vezi toată discuția)
Control disciplina in construcții ancavd ancavd Buna ziua, in urma unei sesizări formulata către disciplina in construcții aceștia au voie sa între pe proprietatea privată/ imobil ? De asemenea cum ... (vezi toată discuția)