avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Conturi blocate chiar daca platile au fost facute
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Conturi blocate chiar daca platile au fost facute

Ziua buna. Situatie banuiesc intamplata multora. Am primit tilul executoriu emis in 30.05, am platit suma respectiva, am facut copie dupa OP si am prezentat-o reprezentantei ANAF. Toate bune pana ieri cand banca ne-a anuntat blocarea conturilor. Evident am pus intrebarea reprezentantei ANAF care, sfidatoare, ne-a spus ca nu ridica poprirea deoarece avem dobanzi neplatite din trecut. Degeaba ii explicam ca sunt datorate nenoricitului de forfetar cazut pe capul nostru aiurea si ca darile principale sunt la zi. Avem vreo solutie legala?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:55, 13 Iunie 2013
Din pacate, nu...Trebuie sa va platiti restantele catre bugetul de stat, acum ca v-au prins la inghesuiala...
daca in titlul executoriu pentru care s-a dispus poprirea nu sunt mentionate si acele sume, nu au voie sa mentina poprirea. As face cerere scrisa de ridicare, iar in caz de refuz sau lipsa de raspuns in 30 zile, as face plangere penala pentru abuz in serviciu, catre seful serviciului recuperari silite de la administratia financiara respectiva si contestatie la executare.
Ziua buna. Din cate cunosc si aceste restante sunt pe categorii. Noi suntem la zi cu CAS, TVA, impozit pe profit. Dar forfetarul a generat dobanzi si penalitati. Acestea sunt singurele restante. Rafinez intrebarea: platind exact sumele din tilul executoriu, acesta mai poate fi pus in executare?
Va multumesc pentru precizie-NU nu sunt si acele sume, de aici indignarea noastra referitoare la atitudinea functionarei-am ajuns la bunul plac al unei functionare...publice
Vazand unde ati pus intrebarea, ma gandesc ca poate preferati un raspuns de la un specialist in contabilitate. Altfel, raspunsul la intrebarea dvs, rafinata sau nu, il aveti deja in postarea mea de mai la deal. Daca sumele mentionate in titlul executoriu pentru care s-a infiintat poprirea sunt platite, executarea silita inceteaza. Nu au decat sa emita un nou titlu pentru acele restante.
Din pacate slujbasii de la astfel de birouri de recuperare a creantelor bugetare nu au nici macar vagi cunostinte de drept! ( si asta am constatat-o personal, in zeci de discutii cu astfel de persoane)

Alte discuții în legătură

Poprire sandrinamelinda sandrinamelinda Societatea a infiintat poprire asupra veniturilor unui salariat \" pana la concurenta sumei de x lei, valoare ce se modifica cu fiecare zi de intarziere pana ... (vezi toată discuția)
Credit bobeicaalin bobeicaalin cam cat ar putea sa fie cheltuielile suplimentare valorii unui credit de nevoi personale in cazul in care nu poti platii rata si esti dat in ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire de venituri emanuil emanuil Buna seara! Am si eu o intrebare la care as dori un raspuns. Daca prin hotarare judecatoreasca o banca(creditor) a obtinut o executare silita prin proprire a ... (vezi toată discuția)