avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Penalizare fara nimic scris legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Penalizare fara nimic scris legal

Se poate penaliza un angajat disciplinar oprindui bani din salariu fara nimic scris legal ''doar un mail ca ai fost penalizat"#-o:"
>
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 13 Iunie 2013
nu se pot retine bani din salariu unui angajat fara hotarare judecatoreasca, sau fara acordul salariatului.
1. Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului , nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.

2. Potrivit art. 169 din Codul muncii, nici o retinere din salariu nu poate fi operata, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege .
Cu exceptia retinerilor din salariu pentru sumele determinate de catre angajator reprezentand impozite si contributii, celelalte retineri se efectueaza in temeiul unui titlu executoriu si in cadrul procedurii executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare salariu silwian silwian Oare este normal ...sa mi fie luat din salariu 100lei .drept penalizare ...de către o așa zisa șefa ...de la locul de munca ?? (vezi toată discuția)
Penalizare in masa Who Who Buna seara, Am o nelamurire in ceea ce priveste penalizarea in masa a angajatilor datorata faptului ca nu se cunoaste autorul faptei ce a dus la aceasta ... (vezi toată discuția)
Penalizari bibipopescu bibipopescu Un angajat a avut in aceeasi luna doua referate diferite,unul pentru nemotivate si unul pentru nerespectarea regulilor interne.Poate fi penalizat cu 5% pentru ... (vezi toată discuția)