avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale liceenta fabricatie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

liceenta fabricatie

ce trebuie pentru a putea produce diverse produse de patiserie.Cum se obtine liceenta de fabricatie a acestor produse?
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 12:37, 17 Iunie 2013
Licentele de fabricatie eliberate de Ministerul Agriculturii nu mai sunt obligatorii pentru producatori pentru ca O.G. nr. 42/1995 privind productia de produse alimentare destinate comercializarii, republicată in 2008, a fost abrogată în 16.03.2011 prin legea nr. 19/2011.

Pasii pe care trebuie sa ii urmati sunt:
1) Infiintarea firmei la Registrul Comertului
2) Inregistrarea punctului de lucru prin eliberarea Certificatului constatator cu activitatile
ce se vor desfasura in spatiul repectiv.
3) Obtinerea autorizatiilor sanitare si sanitar-veterinare (DSP si DSVSA)
4) Obtinerea autorizatiilor PSI (se intocmeste documentatia tehnica si se depune dosarul la
institutiile abilitate legal sa elibereze autorizatiile de functionare)
5) Obtinerea autorizatiei de functionare eliberata de primarie
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2013
mediator_comeaga, utilizator
dar am gasit un ordin nr.357/2003 care nu are legatura cu ordonanta de mai sus ,cu privre la aceste liceente.Acesta este valabil?
Ordinul nr. 357/2003 despre care vorbiti, al Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, avea ca temei legal tocmai Ordonanta 42/1995 (si pe cea privind regimul juridic al contraventiilor, despre care nu are rost sa vorbim), care a fost abrogata prin Legea 19/2011.

Ordonanta fiind abrogata, nu mai exista temeiul legal pentru ordinul despre care amintiti, deci acesta nu mai este nici el in vigoare.

Posibil sa mai fiti amenintat voalat cu acele licente, pentru ca se mizeaza pe nebuloasa din acest domeniu, insa daca invocati aceste argumente, nu veti avea probleme.

HACCP-ul (ghidul de bune practici) a inlocuit acum standardele si procedurile impuse prin procedura de licentiere. Acum baza este acest HACCP.
Este exact asa cum spune mediator_comeaga. Legea 19/2011 abroga Ordonanta 42.
si atunci ,in concluzie poti sa produci orice alimentar ,fara aprobarea nimanui?

Alte discuții în legătură

Mai este necesara obtinerea licentei de fabricatie? pad3 pad3 conform OMAAP nr. 357/2003 fiecare producator de produse alimentare trebuie sa solicite obtinerea unei licente de fabricatie. stiu ca exista modificari si ca ... (vezi toată discuția)
Avize necesare pentru a comercializa extract natural de vanilie VividV VividV Buna, Am format o companie intr-o tara vecina cu scopul de a produce extract natural de vanilie. Productia va fi efectuata in Romania. (in propria locuinta, ... (vezi toată discuția)
Afacere miere + nuci corinad corinad Buna ziua, As dori sa stiu de ce autorizatii am nevoie daca vreau sa vand, prin intermediul firmei, miere cu nuci ( nu neaparat prelucrate sau procesate, ... (vezi toată discuția)