Problema in care doresc sa va consult este urmatoarea: tatal meu a decedat in urma cu un an. Avea o societate comerciala. Din cauza unei datorii de aprox. 200 de mil. de lei societatea a fost declarata de catre Adm. Fin. in faliment (in Decembrie). Apoi societatea a fost evaluata la aceeasi suma. Procesul s-a stabilit pt. sfarsitul lui aprilie.
Ieri (!) Adm. Fin. a trimis inca o nota spre noi, mostenitorii, cum ca la cele 200 de milioane ei au adaugat penalitati si dobanzi din 2001 (!) iar suma a devenit 400 de mil. Noi acum avem se pare o saptamana sa achitam 400 de milioane. Se pare ca vor banii integral. Este posibil asa ceva? Nu se pot plati in rate? Cum pot ei sa adauge penalitati si dobanzi tocmai din 2001, cand intre 2001 si 2004 cand a decedat tatal nu au actionat in nici un fel.
In acelasi timp, noi am mostenit si o casa de la tata. Eu locuiesc in strainatate si ceilalti doi mostenitori sunt in Rom. Ar putea Adm. Fin. sa confiste casa? Ce pot face sa previn acest lucru?
Nu stiu pentru ce trebuie facuta contestatia ,ca sa iti spun ce trebuie sa contina.
Da poti sa instrainezi doar partea ta, dar trebuie sa gasesti cumparatorul.
Referitor la raspunderea administrativa, nu sunt sigur ca ea poate fi introdusa daca paratul este decedat.
Decesul paratului este o cauza de intrerupere a procesului civil.
Nota de instiintare, fiind trimisa de Administratia Finantelor Publice trebuie depusa in cadrul dosarului de faliment. Faptul ca va instiinteaza ca si-au majorat cuantumul ,,pretentiilor'' calculand penalitati pare la prima vedere apa de ploaie. Stimatul coleg v-a raspuns foarte bine in ceea ce priveste atragerea raspunderii administratorului sau chiar a persoanelor din conducere, insa debitorul instiintarii de plata este societatea. Numai ca urmare a unei hotarari judecatoresti se poate dispune trecerea debitului in sarcina administratorului sau a mostenitorilor acestuia.
Faţă de cele enunţate de colegul meu, se mai adaugă un aspect: tatăl dvs. era cumva unic asociat? Dacă da, se mai pune problema transmiterii universale a patrimoniului S.R.L. unicului asociat, în urma lichidării. Asică trecerea datoriilor în contul dvs, ca moştenitori, dacă aţi acceptat succesiunea pur şi simplu. O soluţie ar fi acceptarea ei sub beneficiu de inventar. Sau soluţia înstrăinării imobilului pînă una-alta. Dar această problemă se va pune doar la finalul procesului.
Corect, prin acceptarea pur si simplu ati acceptat atât activul cît si pasivul ( datoriile ).
Care ar fi solutia???
Cerere de angajare a raspunderii administratorilor in cadrul procedurii reorganizarii judiciare si a falimentului - art. 137 din Legea nr. 64/1995.
- ... (vezi toată discuția)
Despre banci
liviumarinescu
In aprilie 2007 tatal meu a luat un credit de la banca nevoi personale cu asigurare pentru deces a platit pana in ianuarie 2008 jumate din rata la banca jumate ... (vezi toată discuția)