avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Schimbarea functiei unui functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Schimbarea functiei unui functionar public

Buna ziua, sunt functionar public la o comuna, am avut promovare in functie in luna februarie 2013 cu f.b., calificativul in ultimii 2 ani f.b. nu am fost sanctionata niciodata as dori sa stiu in ce conditii primarul iti poate schimba functia sau suspenda din functie pentru niste nerealizari in incasarea impozitelor si taxelor constatate de Curtea de Conturi - neimputabile- fara ca persoana mea sa aiba vreo legatura in ducerea la indeplinire prin FISA POSTULUI, si daca totusi prin Legea administratiei publice art. 63 poate sa comita aceste schimbari din functie,suspendare sau rocada a atributiilor de serviciu intre 2 posturi.
Daca totusi in cazul in care o face care sunt etapele de contestare si ce atributii de serviciu voi executa.As mai dori sa va intreb daca atributiile unui functionar public active pe post le poate prelua o firma prestatoare.Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: aleko27 , utilizator 19:25, 20 Iunie 2013
Cf.Legii administratiei publice nu poate sa faca schimbare de functie, mutare sau cum spuneti dvs."rocada" .
Cf. Legii 188/1999 (1) Mutarea în cadrul autoritatii sau institutiei publice ori în cadrul altei structuri fara personalitate juridica a autoritatii sau institutiei publice poate fi definitiva ori temporara.
(2) Mutarea definitiva poate avea loc în urmatoarele situatii:
a) când se dispune de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice în care îsi desfasoara activitatea functionarul public pe o functie publica vacanta echivalenta, de aceeasi categorie, clasa si, dupa caz, de acelasi grad profesional, sau pe o functie publica vacanta de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite conditiile specifice prevazute în fisa postului. În cazuri temeinic justificate, mutarea se poate dispune motivat de conducatorul autoritatii sau institutiei publice, cu repartizarea postului corespunzator functiei detinute de functionarul public. În oricare dintre situatii este necesar acordul scris al functionarului public;
Daca atributiile dvs.in compartimentul impozite si taxe presupun exercitarea prerogativelor de putere publica (art.2 lit f din Legea 188/1999, colectare de creante bugetare) deci nu poate colabora cu o firma.
Sanctiunile disciplinare, in afara de mustrarea scrisa, celelalte sanctiuni din L. 188 poate sa le dispuna la propunerea comisiei de disciplina.
Studiati cu atentie L 188/ 1999 pentru a mai afla si alte informatii.
Succes:D
Functia mea este de consilier superior 3 si am in fisa postului in principal stabilire impozite si taxe (functie de executie ) in compartiment fiind 4 persoane, toata problematica privind intocmirea contractelor de inchiriere si concesiune domeniul public si privat, intocmirea matricolelor privind impozitul pe cladiri, TMT si teren,verificarea casieriei pe linie de venituri si avizez cu control preventiv anumite documente privind studii de oportunitate, rapoarte de evaluare ale bunurilor ce urmeaza a fi inchiriate concesionate sau spre vanzare . Tin evidenta persoanelor fizice si juridice insolvabile sa in insolventa, si toata corespondenta cu alte institutii.

Inspectiile fiscale de la o comuna de gr2 tot eu le efectuez. M-ati mai linistit. Mentionez inca odata functia este de executie in cadrul compartimentului cu subordonare doar la primar, poate sa angajeze o firma privata ? Mentionez ca mi s-a eliberat si legitimatie de executor fiscal. Inca odata mii de multumiri

[1.2 din Regulament: Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit.]
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
Admin, administrator
Nu poate. Nici macar nu poate sa va transforme in personal contractual, pentru ca tot ce faceti este legat de art.2 din L.188 (prerogative de putere publica) si mai are nevoie si de avizul ANFP -ului. Va spun inca o data citi L.188 si nu va lasati intimidata.
Va poate muta temporar 6 luni fara acordul d.voastra.
Doar cf. art.91 alin.(4) din L.188/1999
Mutarea temporara pe o alta functie publica se dispune motivat, în interesul autoritatii sau institutiei publice, de catre conducatorul autoritatii ori institutiei publice, pe o functie publica vacanta echivalenta, de aceeasi categorie, clasa si, dupa caz, de acelasi grad profesional, pentru care sunt îndeplinite conditiile specifice prevazute în fisa postului sau, dupa caz, cu
repartizarea postului corespunzator functiei detinute de functionarul public, pentru o perioada de maximum 6 luni într-un an calendaristic

Alte discuții în legătură

Mutare temporară funcționar public ElenaMS ElenaMS Sunt funcționar public inspector principal , Spclep. Mi s-a solicitat acordul pt mutare temporară pe o funcție temporar vacantă, urmând a mi se pune la ... (vezi toată discuția)
Mutare functionar public fara acordul lui ion60ion ion60ion buna ziua Este posibil ca un functionar public sa fie mutat in acceasi institutie pe un post vacant fara acordul lui? care este temeiul legal? multumesc. (vezi toată discuția)
Mutare in alt compartiment CAMO CAMO Buna ziua.Sunt f.p. in cadrul unei primarii comunale din 2001.Lucrez in cadrul compartimentului contabilitate si am functia de consilier principal.In anul 2012 ... (vezi toată discuția)