avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Renuntare sau vanzare parti sociale SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Renuntare sau vanzare parti sociale SRL

Sunt asociat la un SRL, impreuna cu un alt asociat 50-50%. Doresc sa ies din afacere sau sa raman unic asociat, dar partenerul nu e dispus nici sa vanda nici sa cumpere. Care ar fi posibilitatea legala de a-i forta mana de a vinde actiunile?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:56, 15 Iunie 2013
Nu ii puteti "forta mana" !
Daca nu va intelegeti, firma se dizolva si se lichideaza. In instanta !
Ma gandeam la o majorare de capital social prin aport de capital in asa fel incat sa fiu majoritar. In cazul in care nu agreeaza propunerea, pot imprumuta firma si apoi sa trasform creanta in actiuni?
Si majorarea de capital se face tot prin hotarare aga, practic orice schimbare /modificare de act constitutiv are nevoie de acordul tuturor asociatilor. Daca exista acordul dansului si disponibilitatea de a colabora se poate face orice, daca NU, alta solutie decat instanta nu exista!

P.S. Ce actiuni? Ati spus ca este SRL, acolo-s parti sociale!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl - asociat minoritar: capital social, majorare capital social, divizare askator askator Societate comerciala: Istoric: 1. Infiintare: Societatea se infiinteaza ca S.A. prin divizare dintr-un S.A. mai mare (fost de stat). Cu ocazia divizarii ... (vezi toată discuția)
Cum procedez? faneduru74 faneduru74 Sunt asociat cu un partener intr-o societate SRL fiecare cu 50% din partile sociale. Societatea a inceput sa aiba foarte multe datorii si in mod evident nu le ... (vezi toată discuția)
Excludere asociat nerotudor nerotudor Buna seara.Va rog a-mi raspunde la urmatoarea speta: Un asociat care detine 45% din capitalul social al unui SRL (celalalt actionar detine 55% si este si ... (vezi toată discuția)