avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie executare silita de la Primarie
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie executare silita de la Primarie

Parintii mei au primit zilele trecute( cred ca pe data de 11 iunie 2013) o somatie de la Primarie si un titlu executoriu privind plata impozitului pe cladire si a taxei de salubritate pe acest an, 2013. Ambele documente sunt datate 17 aprilie. Intrebari: de ce sunt somati? Impozitul nu se poate plati pana la sfarsitul anului?( Ma rog, vorba vine sfarsitul anului, intrucat in septembrie se pare ca se incheie anul calendaristic pentru cei de la Taxe si impozite). La fel si taxa de salubritate? De obicei platesc vara cand au mai multi bani. Somatia face trimitere la o OG din 2003 pe care am s-o caut pe net sa o citesc.Totusi daca imi puteti da niste informatii?!Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:12, 14 Iunie 2013
lmlcmr a scris:
Impozitul nu se poate plati pana la sfarsitul anului?

NU !



Rata I - pana la 31 martie inclusiv
Rata II - pana la 30 septembrie, inclusiv.
Asa procedeaza acum, somatie, titlu executoriu. De ce?
Mai colecteaza niste banuti la pusculita si pentru dosarul de executare!


P.S. Stati linistit, alti au platit si tot le-a venit titlu executoriu !
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie plata impozit 2017 Raluca Ghidu Raluca Ghidu Buna dimineata. Am primit ieri o somatie de plata si un titlu executoriu pentru impozitul pe anul 2017. Este adevarat ca inca nu am achitat acest impozit dar ... (vezi toată discuția)
Prescriptie extinctiva impozite si taxe locale Ioan Seria Ioan Seria Buna seara, Va supun atentiei o situatie pe care trebuie sa o solutionez pentru o viitoare clienta. Concret, clienta mea, a avut si mai are inca mai multe ... (vezi toată discuția)
Plata impozitelor locale(casa+masina+etc.) Mircea Cristian Mircea Cristian 1.Care sunt reglementarile de plata ale impozitelor locale?Care este perioada pina se face discount(si care este acesta?) si de cind se percep penalitati(si ... (vezi toată discuția)