avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lipsa program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lipsa program de vizita

In situatia in care procesul privind exercitarea autoritatii parintesti nu a inceput inca, iar tatal nu a cerut clar un program de vizita in instanta, eu sunt nevoita sa ies cu copilul ori de cate ori doreste tatal? Sunt zile cand am si eu diverse treburi casnice de rezolvat sau pur si simplu ma simt obosita. Copilul este destul de mic si este de ajuns ca de luni pana vineri face naveta, in weekend se resimte si as fi vrut sa il las sa aibe un program mai lejer. De cand a aflat de dosar, tatal tot insista sa vada copilul si l-am lasat de cate ori am putut eu sau copilul.
Sa vina tatal la dvs si eventual sa iasa cu copilul singur daca dvs aveti treaba.
Tineti cont ca si acum sunteti amandoi parinti, asa cum veti ramane si dupa proces. Autoritatea parinteasca o exercitati in comun.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Dati cateva considerente pentru care iesiti si dv. cu tatal si copilul, ca asa nu ne putem imagina decat nevoia dv. de control.
Cu cat e mai mic un copil, cu atat plimbarea ii face bine, cat de obosit sa fie? E de carut copilul? E mai mare?
Copiii au alt ritm, la ei e zilnic, nu saptamanal sau lunar, ei nu au nevoie, ca noi, de o revenire in weekend. daca sunt obositi, se vede zilnic pe ei. Fac exceptie anumite situatii particulare.

Daca va opuneti unei relatii personale intre tata si copil, singuri, veti avea surpriza ca tatal sa se incapataneze si, in final, va obtine si relatia doar cu copilul sau. Iar atunci veti fi mai surprinsa, nepregatita, frustrata.
Vedeti daca nmotivele pentru care va opuneti sunt personale, sunt generice, vedeti daca va asigura dv. un confort sau copilului... si dati-ne mai multe amanunte ca sa va putem ajuta.
Copilul are 2 ani si nu a fost dezlipit de mine in afara programului de cresa, unde stie ca mami merge la serviciu ca sa castige bani, iar el se joaca cu copiii. In plus,are o rutina bine stabilita, program clar de masa, somn, baie, astfel incat modificarile il agita si il enerveaza (plange, maraie, etc).
In lipsa unui program de vizitare expres stabilit printr-o hotarare judecatoreasca, parintii ar trebui sa se inteleaga de comun acord asupra acestuia.

Incercati sa nu fiti abuziva, incercati sa explicati tatalui cele ce ati expus anterior privind rutina zilnica, explicati si ca nu doriti indepartarea lui din preajma copilului si incercati sa sprijiniti relatia tata- copil. Eventual solicitati sa va ajute si tatal in anumite imprejurari legate de cel mic.
Daca micutul merge deja la cresa atunci este apt sa se adapteze si la o ora de parc doar cu tatal.
Cred ca va este greu dar ganditit-va ca daca se poate adapta la o zi intreaga printre straini se poate adapta la o ora langa tatal sau.

Alte discuții în legătură

Program vizita minor costyanca costyanca buna ziua dupa o intalnire cu judecatoarea si fostl sot in camera de consiliu, aceasta a hotarat sa ne intelegem noi, de comun acord asupra unui program de ... (vezi toată discuția)
Cer un sfat, un raspuns - modificare program de vizita ContSters302913 ContSters302913 Fiica-mea este divortata din anul 2011,hotarirea judecatoreasca in urma divortului a fost ca minora,( acum in virsta de 2ani si 8 luni ),sa locuiasca la mama ... (vezi toată discuția)
Ce poate face tribunalul copilului? Elann Elann Buna ziua. In urma unui proces pentru un drept de o luna de vacanta (vara) cu fetita mea, am ajuns pana la Curtea de Apel si ... s-a terminat ca motivat ... (vezi toată discuția)