avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate provizorie la 14 ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate provizorie la 14 ani

Buna! As dori sa intreb : am buletin de identitate iar fiica mea imlineste 14 ani si persoana care mia dat adresa nu mai vrea sa ma ajute.in cazul aceasta pot face carte de identitate provizorie pt. fiica mea ?ca primul act de identitate.deci se poate exista ca mama are adresa iar fiica nu ?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:07, 25 Iunie 2013
Da puteti solicita un CIP, pe motivul lipsa dovada adresei de domiciliu. Banuiesc ca atunci cand ati solicitat actul de identitate pentru dvs. v-ati declarat si copilul. Aveti nevoie de certif. de casatorie si actul dvs. de identitate, de certif de nastere al copilului, trei poze de 3/4 tip buletin si taxa de 6 lei.
Fiica mea trebuie sa fie de fata? Noi traim in Ungaria si daca trec granita cu ea fara pasaport nu putem veni inapoi.Se poate face CIP in lipsa fetei mele ?
Nu, nu puteti face carte de identitate in lipsa. Pentru a veni in Romania, va trebui sa luati un titlu de calatorie de la ambasada/ consulat. Va trebui sa-i faceti pasaport apoi, ca nu puteti iesi din tara cu cartea de identitate provizorie.
De ce nu faceti acte cu domiciliul in Ungaria ?
Ca nu face registratia numai daca fata are act de identitate.Certificatul de nastere nu este de ajuns.Trebuie act de identitate sau pasaport.Iar pasaportul cu care am venit in Ungaria este expirat.Deci singura cale este sa mergem acasa in tara ,eu am domiciliul stabil la Salonta jud.Bihor,acolo facem CIP pentru fata,iar a doua zi mergem la Oradea si facem un pasaport temporar,ca asa am inteles ca pasaport normal nu se face intr-o singura zi.Nu avem unde sta,numai la hotel.Destul de scump.
daca locuiti in Ungaria, de ce nu-i faceti pasaport la ambasada/ consulat si nu mai veniti deloc ?

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin cddamian cddamian Buna ziua ! Buletinul meu e pe cale sa expire , de un an de zile locuiesc in olanda insa fara a fi luat in spatiu . Pentru a schimba buletinul ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)
Cum pot face buletin? Mlesnita Mlesnita O mare nelamurire. Mi.a expirat buletinul si nu il pot face deoarece sotul, care este unic proprietar pe apartament, nu este in tara, si dupa cum mi s.a zis, ... (vezi toată discuția)
Buletin romanesc gina1978 gina1978 buna,eu sunt casatorita in italia cu un italian si am o fetita.Am buletinul expirat,vreau sa merg de sarbatori sa il reinnoiesc.Am certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)