avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... solutia ca ap sa fie jumatate jumatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

solutia ca ap sa fie jumatate jumatate

salve

Sa va expun situatia mea, jenata pt mine (ca poate par alt fel deact sunt). Sotul meu a avut un apartament cu2 cameredinainte de casatorie. Acum ne-am schimabt aparatmentul cu unul mia mare, de 4 camere. Singura mea tristetze este ca ca in actulpt apartamnetul nou apare precizarea ca 3/4 a fsot platiti cu ap vechi. Eu si sotzul meu am vrut ca ap sa fie in proportii egale la amndoi. Chestia aiai s-a strecurat din 'bunavointza' notarului (fost judecator, priten de familie cu socrii). Plus ca vanzarile au fost subevaluate ca sa platim mai putin comision(deci diferentza pe care am muncit-o impreuna nu se vede). Si de asemenea am investit impreuna in apartamnetul vechi si o sa mai investim o garmada in cel nou (chestii care nu au cum sa reaisa din act asa cum este).

si daca tot am ajung la chichite care ne influenteza doar in ic cazul (Doamne fereste de divortz) vreau sa stiu care este solutia ca ap sa fie jumatate jumatate. Dar daca altii se gnadesc mi se pare normal ca si eu sa fac acelasi lucru.
Sotul meu este dispus sa faca orice fel de act posibil.
Am intelesa ca nu se poate faca nici un act intre noi,poate doantie pt copil (in varsta de un an).

Va multumesc anticpat si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.

Malina
Cred ca se poate rezolva foarte simplu, atat timp cat exista acordul partilor.
Sotul sa solicite notarului indreptarea erorii materiale strecurate in actul de vanzare cumparare, in sensul ca apartamentul este bun comun si achitat in parti egale de ambii soti, sau, stiu eu? cum vreti voi sa apara in act.
speram sa va spun ca ati facut un om fericit, dar notarul la care am facut actele spune ca nu se poate face nici un document recificativ. asta este acum trebuie sa ma resemnez si sa casc ochii bine alta data. :-(((((((

Va multumesc
Malina
Dreptul rectificarii unui act autentic apartine partilor. Deci mergeti la notar cu o cerere de rectificare careia sa ii dea un numar de inregistrare si un raspuns scris. Potrivit art.53 din legea 36/1995 actele notariale care prezinta erori materiale pot fi indreptate cu acordul partilor.
Este explicabil de ce notarul refuza, avand in vedere legatura cu socrii.
Daca refuza in continuare, mergi cu sotul la alt notar pentru a da o declaratie din care sa rezulte ca actul de vanzare este gresit, contributia la dobandirea imobilului fiind egala.
citisem articolul acesta. nu este o eroare din pacate, legal asa a si fost. am achiat apartamentul nou in proportie de 3/4 din apartamentul vechi si am facut actele in acelasi timp.

multumesc pt timpul acordat.

Art. 53. - Actele notariale care prezinta erori materiale sau omisiuni vadite pot fi ݟreptate sau completate prin ݞheiere de catre notarul public, la cerere sau din oficiu, cu acordul partilor, daca lucrurile cuprind date care fac posibila ݟreptarea greselilor sau completarea omisiunilor. Acordul partilor se prezuma daca, fiind legal citate, nu-si manifesta opunerea. Despre ݟreptarea sau completarea efectuata se face mentiune pe toate exemplarele actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

solutia ca ap sa fie jumatate jumatate Sa va expun situatia mea, jenata pt mine (poate par alt fel decat sunt). Sotul meu a avut un apartament cu 2 camere dinainte de casatorie. Acum ne-am schimbat ... (vezi toată discuția)
Adresa din procura este cea din b.i anterior Alina Roxana Dobrin Alina Roxana Dobrin Bună seara! Săptămână viitoare urmeaza sa vând apartamentul pe care il dețin cu soțul meu.El este plecat din țară,eu având procură notariala ptr ... (vezi toată discuția)
Modificare contract locuinta benyy benyy sunt casatorita de 30 ani; am un apartament proprietate care a fost cumparat in timpul casatoriei , dupa 20 ani; in actul de proprietate sotul n-a specificat ... (vezi toată discuția)