avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala - masura provizorie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala - masura provizorie de atribuire a folosintei locuintei

Va rog sa-mi spuneti ce se intampla intr-un dosar care are ca obiect ordonanta presedintiala - masura provizorie de atribuire a folosintei locuintei, materie juridica minori si familie, in situatia in care in perioada scursa de la formularea cererii pana la termenul de judecata, copilul minor, in privinta caruia reclamantului i se acordase autoritate parinteasca exclusiva, a devenit major iar in privinta apelului formulat de mine pe divort, instanta s-a pronuntat.
Sunt parata in acest dosar, si reclamantul incearca cu disperare, prin afirmatii mincinoase si probe false, sa legalizeze abuzul pe care l-a manifestat deja, acela de a-mi interzice prin violenta dreptul de folosinta a locuintei si a bunurilor mobile, proprietate comuna. Dupa ce am fost in trecut nevoita sa apelez de cateva ori la sprijinul politiei pt a intra in locuinta, a inteles ca nu ma poate exclude in acest mod, dar dincolo de usa apartamentului, in interior, continua seria abuzurilor. Am acces doar la baie si la una din camerele apartamentului pe care o impart cu cei doi copii majori ai nostri, fiica si fiu (!!).
Va rog sa ma sfatuiti daca pentru respingerea cererii formulate de reclamant in aceste conditii, pot invoca altceva in afara de a preciza si a proba adevarata stare de fapt?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:21, 19 Iunie 2013
Un ordin de protectie sau evacuare pentru agresivitate ati incercat? O consiliere psihologica?
Consiliere psihologica, eu, da. In ceea ce-l priveste nu ar accepta niciodata.
Prin natura profesiei pe carea avut-o, spune ca a trecut cu brio, atunci cand era in activitate, toate testarile psihologice. Am motive sa ma indoiesc asupra modului in care a fost testat, dar chiar si asa, ma intreb in situatia celor ca el care, aveam sa aflu acum, in acesti ani, rezista cu greu trecerii in rezerva, cine raspunde pentru sanatatea lor si pentru soarta familiilor lor. Se pare ca este un rau asumat.
Nu se pune problema unui ordin de protectie, Urmarile agresiunilor fizice, nu sunt atat de grave incat in conformitate cu legislatia noastra sa se poata lua o astfel de masura. Pana nu esti spitalizata nu se numeste ca esti victima a violentei pentru care sa se poata obtine un astfel de ordin. Nu am fost destul de insistenta, nu stiu. Imi era jena, ma saturasem sa aflu de la politisti ce i-ar fi facut ei ca si cum imi spuneau descurca-te. Probabil nu le venea a crede ca eu si fiul nostru, major, nu-l puteam stapani pe agresor. Eram invitati mai direct, mai indirect, sa raspundem cu violenta la violenta.
Dupa ce am cautat sprijin la institutiile statului care au competenta pe problema violentei domestice am fost indrumata sa intentez actiunea de desfacere a casatoriei, ca si cum asta ar fi rezolvat problemele. Si nu pot sa spun iar umilinta, frustrarea si dezgustul pe care le-am simtit citind motivarea hotararii in procesul de divort. Si ma gandeam cat se vorbeste, cate dezbateri si analize despre acest fenomen al violentei domestice si m-amconfruntat cu situatia de a fi in fata unor judecatoare, femei, de la care nu asteptam acel spirit de solidaritate, dar macar o urma de intelegere, de acceptare a unor probe concludente, de cumpanire profesionista a depozitiei martorilor. Dar nu! M-au facut sa ma simt "importanta", sa fiu una dintre acele cateva, (nu mai stiu procentul, nesemnificativ oricum) femei care-si bat barbatul. Asa ca mi-am dat eu ordin de restrictie pentru a nu-l mai provoca pe agresor, care sustine ca numai cand ma vede ii vine sa ma omoare. Nu vreau sa-i incerc limitele. Voi vedea in timp cum voi face, acum sunt eu cea de care EL se teme ca i-as putea aplica o lovitura fatala intr-una din starile mele de furie, am incercat sa citez din memorie, motiv penru care a solicitat evacuarea mea. Traiesc stari confuze, cand de indiferenta, citind aici spete de aceasta natura, cand de teama, gandindu-ma ca in ceea ce-l priveste orice este posibil. Daca s-ar intampla si asta, evacuarea mea, am zis ca imi stabilesc resedinta pe scarile judecatoriei. Nu am vrut sa fac public cazul din dorinta de a nu afecta imaginea copiilor care oricum au avut de suferit mult prea mult. EL merita, mai ales ca tine, zice,la imaginea lui imagine pe care doar eu i-am stricat-o, el crezand ca prin aparenta, prin minciuna si prefacatorie si-o poate farda, Au fost momente cand mi-a fost mai mila de el decat de mine, crezand ca va fi spre binele copiilor. Am gresit. Nu-i doresc raul nici acum, mereu ma rog sa-i vina mintea cea de pe urma. Ar fi bine daca din cei care au constat ce probleme are ar avea vreo putere de convingere asupra lui, sa-l ajute, sa-l indrume.
O consultatie psihiatrica serioasa ar fi de folos, atat lui cat si noua.
Ma ocup de forma si uit de fond.

Pentru intampinarea la cererea lui de ordonanta presidentiala, puteti sa-mi spuneti, va rog, la ce se refera neprejudecarea fondului. Vrea sa inteleg daca este intrunita aceasta conditie de admisibilitate si nu deslusesc acest aspect.
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2013
nasti23, utilizator
Doamna, ce anume ati ati cerut in actiunea de partaj? Daca distruge lucruri, atat timp cat demonstrati ca le-ati avut si el le-a distrus dupa introducerea actiunii de divort, vor face parte din masa partajabila. Pentru taxa de timbru puteti cere scutire, reducere, esalonare, dupa caz.
De ce va incapatanati sa suportati un asemena tratament, mai ales ca sunteti si divortati? O tineti una si buna cu "abuzatorul", dar dv de ce nu luati atitudine in fata acestui abuz? De ce nu cautati solutia cea mai buna pentru linistea dv? Ati luat in calcul varianta de a va muta cu chirie pana la finalizarea partajului?
M_ella, e simptom clar de victima. Nu e abuzatorul atat de abuzator pe cat il percepe victima.

Doamna, mai lasati-l pe nenea in pace si vedeti-va de ale dv. Ma tem ca se cam prejudiciaza fondul, dupa mine. Nu stiu cine v-a spus ca trebuie sa fiti bagata in spital ca sa obtineti un ordin de protectie, dar nu-i adevarat.
Ma refer la dv. ce sa faceti, eu numai dv. ma adresez. cand spun de consiliere psihologica, la dv. ma refer. El... nu-l stiu, nu a cerut ajutor aici, nu ma priveste.
Nu cred ca e nevoie de un psihiatru, dar un psiholog v-ar ajuta cu siguranta sa treceti peste momentele actuale.
Faceti partajul ala, cereti ordinul de protectie.
Copiii mai invata? Sunt la scoala?

Alte discuții în legătură

Violenta domestica Marcu2014 Marcu2014 Buna ziua, Ma intereseaza parerea persoanelor avizate care cred ca imi pot oferi o indrumare. As dori sa stiu in ce conditii se aplica legea impotriva ... (vezi toată discuția)
Ordin de evacuare Cornelia_Alexandra Cornelia_Alexandra Buna seara,am si eu o intrebare legata de un ordin de evacuare. Sunt divortata si in proces de partaj, iar fostul sot nu locuieste la domiciliul proprietate ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie angajat angajat sotul ma bate de foarte mult timp si nu mai suport. am apelat in nenumarate randuri la politie si nu au facut nimic deoarece el e cetatean american. de exemplu ... (vezi toată discuția)