avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... proces cu pagubitul unui accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

proces cu pagubitul unui accident rutier

Buna ziua!
Am avut acu 1 luna un accident rutier in care eu am fost de vina.Mentionez ca eu conduceam masina firmei unde sunt angajat.
Conform procedurilor i-am dat RCA-ul pentru a-si repara masina datorita faptului ca eu am fost de vina,iar masina firmei s-a facut pe CASCO.
Acum cel a carui masina am accidentat-o mi-a spus ca ma va da in judecata( daca nu ii dau o suma de bani) pentru a cere daune deoarece el nu s-a putut folosi de masina1 luna de zile(masina inmatriculata pe persoana fizica dar care o foloseste in interes de lucru la firma lui).
Care sunt precedentele in astfel de cazuri, ce sanse sunt sa castige, cum poate proba pierderile pe care le sustine?
Cum credeti ca se va sfarsi?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 20:32, 13 Martie 2009
pentru a cistiga acest dosar ar trebui ca masina respectiva sa fi fost inregistrata pe firma si sa fi adus venituri in mod legal. dovada se face cu acte si expertiza.
Informati-va daca a primit banii pentru repararea vehicului avariat de la firma de asigurari si cand anume, e f important, intrucat , daca nu a notificat asiguratorul sau pe dvs. in termen de 30de zile de la plata despagubirii , toate pretentiile invocate ulterior se sting atat impotriva societatii de asigurare cat si a asiguratului acesteia- exista aceasta prevedere speciala in legea nr.136/1995 si dvs. o puteti invoca in intampinare, in cazul in care va actioneaza in judecata.
Pai masina lui este inca in service, nu cred ca primeste bani de la societatea de asigurari, ci doar contravaloarea reparatiei autovehiculului, acei bani intrand in contul service-ulului care a efectuat reparatia( eu asa stiu ca se procedeaza).
Accidentul a avut loc in 09.02.2009, inca nu a deschis proces.
Procesul se va deschide impotriva celui care a condus masina, impotriva firmei proprietar a masinii sau a casei de asigurari?
Parerea mea este ca impotriva dumneavoastra ar putea ridica pretentii,dar cata vreme masina nu era inregistrata pe firma ,nu poate proba prejudiciul...doar daca masina ar fi fost inchiriata firmei si atunci poate invoca daune interese.
Asiguratorul acorda despagubiri in baza contractului de asigurare pt.prejudiciile de care asiguratii raspund fata de terte persoane pagubite prin accidente de autovehicule precum si tramvaie si pentru cheltuielile facute de asigurati in procesul civil .
Se pot solicita despagubiri pentru prejudiciul viitor doar in situatia in care pagubitul este o societate care are ca obiect de activitate taximetria, rent a car, sau activitati de transort marfuri sau calatori. Daunele in acest caz le suporta tot asiguratorul RCA. In cazul insa in care valoarea maxima a despagubirii pe care o poate acorda o sociatatea de asiguare depaseste valoarea reparatiior in acest caz se poate indrepta impotriva poersoanei vinovate de producerea accidentuli pentru a-si recupera diferenta de suma.

Alte discuții în legătură

Accident rutier vidus vidus Apelez din nou la bunavointa dvs. cu o intrebare. Tatal meu este vinovat de producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale (masina lovita are ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca elena_mdv elena_mdv Buna seara, As dori sa imi spuneti va rog daca in cazul unui accident rutier, fara victime, persoana pagubita poate sa refuze polita rca si sa actioneze ... (vezi toată discuția)
Acoperire asigurare ralucaradu ralucaradu Buna seara, Eu lucrez in Belgia, legal, avand rezidenta acolo si eu si sotul meu. Am o masina cumparata si inmatriculata in aceasta tara. Este asigurata ... (vezi toată discuția)